Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καθολική αυτονομία αποκτά η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων

Οι βασικότερες αλλαγές όπως περιγράφονται στο νέο Μνημόνιο

Νέες σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν στη φορολογική διοίκηση μέσα στο 2014 σύμφωνα με όσα αναφέρει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Οι αλλαγές επικεντρώνονται στην αναβάθμιση του ΣΔΟΕ, στην στελέχωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, αλλά και στην στοχοθεσία των ελέγχων.

Οι βασικότερες αλλαγές όπως περιγράφονται στο νέο Μνημόνιο αφορούν τα εξής:

1) Αναβάθμιση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αρχής γεννωμένης από τον Μάιο. Προβλέπεται στελέχωση της Διοίκησης του ΣΔΟΕ με καταξιωμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες, αξιολόγηση των στόχων του Σώματος, των αναγκών του σε προσωπικό, και αλλαγές στην οργανωτική του δομή. Μέχρις ότου επέλθουν οι παραπάνω αλλαγές, νέες προσλήψεις στο ΣΔΟΕ θα πραγματοποιούνται μόνο στις περιπτώσεις που ζητηθούν , ενώ απαγορεύονται οι αποσπάσεις από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

2) Μέσα στο Μάιο θα πρέπει να είναι έτοιμο το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2014-2015 το οποίο θα προβλέπει την περαιτέρω αυτονομία της Γραμματείας.

3) Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βελτιστοποιεί εντός του Μαΐου τη διαδικασία επιλογής και ελέγχου των εμβασμάτων εξωτερικού και θα ολοκληρώσει 400 τουλάχιστον ελέγχους.

4) Θα πρέπει μέσα στο Μάιο να εφαρμοσθεί ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης και προαγωγής των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο θα εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ θα πρέπει να περιγραφούν αναλυτικά οι αρμοδιότητες και οι στόχοι των γενικών διευθυντών και των διευθυντών της.

5) Τουλάχιστον 1.600 από τις περίπου 2.100 νέες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών για το 2014, καθώς και περίπου 160 κατάλληλα εξειδικευμένοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, θα προσληφθούν και θα τοποθετηθούν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων εντός του Μαΐου.

6) Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα ολοκληρώσει εντός του Μαΐου την πρόσληψη 197 ελεγκτών και θα διασφαλίσει τη βασική εκπαίδευση 2.000 νέων πιστοποιημένων ελεγκτών

7) Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υπογράψει εντός του Μαΐου όλες τις προβλεπόμενες συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

8) Μέσα στον Μάιο θα αρχίσουν σε μηνιαία βάση να δημοσιοποιούνται πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα επίορκων εφοριακών.

9) Η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων θα προχωρήσει σε εξωτερικές προσλήψεις 300 ελεγκτών τον Ιούνιο 2014, σε εξωτερικές προσλήψεις 500 υπαλλήλων έως το Δεκέμβριο και σε πρόσθετο προσωπικό έως τον Ιούνιο 2015.

10) Θα καταργηθεί στο τέλος Ιούνιου η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης και θα αντικατασταθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ.

11) Όλες οι λειτουργίες της φορολογικής διοίκησης θα ενοποιηθούν τον Ιούνιο 2014 εντός της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

12) Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα ολοκληρώσει εντός του Ιουνίου την τοποθέτηση 1.200 ελεγκτών βεβαίωσης εσόδων και 200 νέες προσλήψεις ελεγκτών.

13) Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εφαρμόσει ελέγχους με έμμεσες τεχνικές σε άτομα υψηλού πλούτου και θα έχει 5 εκθέσεις ελέγχου έως τον Μάιο, 10 εκθέσεις ελέγχου τον Ιούνιο και τουλάχιστον 40 εκθέσεις ελέγχου έως το Δεκέμβριο.

14) Μέχρι τον Οκτώβριο 2014 θα αξιολογηθούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας και θα προσδιοριστούν εκείνες που είτε πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω είτε πρέπει να κλείσουν χωρίς καμία έρευνα.


Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο