Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΑΕΔ δράσεις με τους κοινωνικούς εταίρους με το ΕΣΠΑ για το 2014-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε συνεργασία και σύμπραξη με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας, προχωρεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ υλοποιώντας σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Εργασίας και υιοθετώντας την επίσημη θέση των κοινωνικών εταίρων, έτσι όπως διατυπώθηκε στην τελευταία Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η διατύπωση κοινών προτάσεων και η διαμόρφωση κοινών δράσεων – προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ και τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ) αποτελούν την βασική επιδίωξη της συνεργασίας του Οργανισμού με τους παραγωγικούς φορείς. Τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε η σημερινή πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, θεμελιώνοντας τη νέα φάση συνεργασίας των δύο μερών, έτσι όπως περιγράφεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2014.
Κατ ́ ουσία ΟΑΕΔ και κοινωνικοί εταίροι κα λούνται το επόμενο χρονικό διάστημα να σχεδιάσουν μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου
ΕΣΠΑ:  
1. Για «την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης 2014 – 2020».
2. Για την «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2010 – 2020».
3. Για την υλοποίηση του προγράμματος «Εγγύηση για την Νεολαία» ( Youth Guarantee ) 2014 – 2020.
4. Για τον προσδιορισμό του ρόλου του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ως εκτελεστικού βραχίονα του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα ανάσχεσης της
ανεργίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η σύσταση Τεχνικού Κλιμακίου Εργασίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από όλους τους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση του πλαισίου και των προϋποθέσεων της συνεργασίας, καθώς και για την εξειδίκευση του περιεχομένου της.

Εκ μέρους του ΟΑΕΔ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Θ. Αμπατζόγλου, οι Αντιπρόεδροι κκ. Μ. Κοντοπάνος και Π. Καρέλας και ο Γενικός Διευθυντής Απασχόλησης κ. Δ. Μπουγιακλής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο