Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά τη διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια

Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και των Επαγγελματικών Ενώσεων της χώρας με τα στελέχη του οικονομικού τομέα της ΔΗΜΑΡ, στην οποία συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στα Επιμελητήρια από <την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής>, κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία και άλλες διατάξεις», με την οποία ζητείται να αποκατασταθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια, η οποία από 1-1-2015 γίνεται πλέον προαιρετική, βάσει του άρθρου 48 του ν.4111/2013. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή οι βουλευτές ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς της υποχρεωτικής εγγραφής κάθε επιχειρηματικού φορέα και καταβολής του υφιστάμενου χαμηλού τέλους προσφοράς υπηρεσιών στο αρμόδιο κατά τόπο επιμελητήριο, αποκαθιστώντας έτσι έναν ορθό και αποτελεσματικό μηχανισμό της δημόσιας οικονομικής ζωής.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας τονίζεται η ανάγκη για δυναμική ύπαρξη των Επιμελητηρίων, ως εταίροι τόσο των πολιτικών όσο και των επιχειρήσεων, προκειμένου να πετύχει η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται επίσης ότι με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής, τα Επιμελητήρια θα απωλέσουν το μοναδικό έσοδό τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε υποβάθμιση ή/και παύση της λειτουργίας τους, στερώντας έτσι από τα μέλη τους σημαντικές υπηρεσίες, αλλά και από τις Περιφέρειες το μοναδικό σημείο προώθησης και δικτύωσης της τοπικής οικονομίας.

Αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά ότι η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής έχει ήδη απασχολήσει την Ε.Ε. καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι αντίστοιχες αποφάσεις στηρίζουν τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας.


Ετικέτες για αναζήτηση Επιμελητήρια ΔΗΜΑΡ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο