Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eγκύκλιος για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 και τον προγραμματισμό των δαπανών του ΠΔΕ για τα έτη 2015-2017 στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ

Eγκύκλιος για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 και τον προγραμματισμό των δαπανών του ΠΔΕ για τα έτη 2015-2017 στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ – Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, εξέδωσε εγκύκλιο για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 και τον προγραμματισμό των δαπανών του ΠΔΕ για τα έτη 2015-2017 στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις έγκρισης και χρηματοδότησης των επιμέρους Προγραμμάτων των Φορέων Χρηματοδότησης του ΠΔΕ. Οι διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησης του ΠΔΕ, που περιγράφονται στην εγκύκλιο: α) είναι σύμφωνες με την πολιτική και νομική δέσμευση της χώρας για την εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και των εφαρμοστικών αυτού νόμων όπως κάθε φορά ισχύουν, β) ακολουθούν την τροχιά των αλλαγών και του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών εκτέλεσης του ΠΔΕ που είναι σε εξέλιξη και στοχεύουν στην ριζική αναμόρφωση του πλαισίου χρηματοδότησης των δημοσίων επενδύσεων της χώρας.

Το ΠΔΕ, ως βασικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής, έχει την ευθύνη να  συνοδεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας με αναπτυξιακές δράσεις συμβάλλοντας στην ανάταξη και ενίσχυσή της. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι φορείς, που εμπλέκονται στις διαδικασίες κατάρτισης και υλοποίησης του ΠΔΕ 2014, για την αυστηρή τήρηση των παραπάνω οδηγιών και προθεσμιών έτσι ώστε να συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Δείτε την Εγκύκλιο Οδηγιών για την κατάρτιση – χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2014 εδώ.

Δείτε του Πίνακες της εγκυκλίου σε επεξεργάσιμη μορφή

Πίνακας 1Α :Πίνακας Προγραμματισμού (αναλυτικός)

Πίνακας 1Β : Πίνακας Προγραμματισμού (συγκεντρωτικός)

Πίνακας 2 :Υπόδειγμα βιβλίου μητρώου δεσμεύσεων ΠΔΕ

Πίνακας 3 :Υπόδειγμα αιτήματος χρηματοδότησης Σ.Α. 

Πίνακας 4 :Υπόδειγμα τεχνικού δελτίου έργου /εθνικό ΠΔΕ

Πίνακας 5 :Υπόδειγμα τεχνικού δελτίου έργου / 2000- 2006

Πίνακας 14 :Υπόδειγμα διαβιβαστικού υποβολής πρότασης 

Πίνακας 15 :Υπόδειγμα υποβολής στοιχείων δημοσιονομικών διορθώσεων

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο