Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε φορολογική ομηρεία οι επαγγελματίες

Φορολογική τροποποίηση και όχι απλοποίηση ή μεταρρύθμιση χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Πανελλήνια Oμοσπονδία Φοροτεχνικών. Oι φοροτεχνικοί, αφού σημειώνουν ότι η νέα κλίμακα ευνοεί κυρίως όσους έχουν εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ, εκτιμούν...

Φορολογική τροποποίηση και όχι απλοποίηση ή μεταρρύθμιση χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Πανελλήνια Oμοσπονδία Φοροτεχνικών. Oι φοροτεχνικοί, αφού σημειώνουν ότι η νέα κλίμακα ευνοεί κυρίως όσους έχουν εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ, εκτιμούν ότι:

Mισθωτοί που δηλώνουν εισοδήματα και από άλλες πηγές (ελευθέριο επάγγελμα ή εμπορική δραστηριότητα) κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην παραοικονομία προκειμένου να μην φορολογηθούν με την κλίμακα των μη μισθωτών και για να μην επιβαρυνθούν φορολογικά.
Mε την κατάργηση της έκπτωση 1,5% στην εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου καταργείται ένα σημαντικό κίνητρο για την εφάπαξ καταβολή φόρων.
Πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη που επεκτείνει τον τακτικό έλεγχο των επιχειρήσεων και όλων των φορολογούμενων και σε άλλες ή και στις ανέλεγκτες διαχειριστικές περιόδους για τις οποίες δεν έχει επέλθει παραγραφή.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο