Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Κοκκόρης: 1,2 δισ. € κερδίζουν οι επιχειρήσεις από τη μείωση εισφορών

Καθαρή αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών από 5 ως 20 ευρώ

«Κατά 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου. Η μείωση του βάρους αναμένεται να δημιουργήσει περιθώρια για τη περισσότερων από 30.000 θέσεις εργασίας και να καλυφθεί έτσι ένα μεγάλο μέρος της απώλειας εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα».

Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης μιλώντας στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για εργοδότες και εργαζομένους, αλλά και τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την προώθηση της απασχόλησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς τόνισε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα τον τελευταίο δίμηνο σχετικά με προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και δήλωσε ότι αυτά τα προγράμματα θα πρέπει να μπουν το συντομότερο στο στάδιο υλοποίησης. Ζήτησε την αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων από 200.000 στις 500.000€, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα προγράμματα επιχορηγήσεων για την απασχόληση.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κοκκόρης είπε ότι η χώρα έχει μέχρι στιγμής πετύχει τους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα, εξαλείφθηκε και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Κάτω από αυτό το πρίσμα για πρώτη φορά στις τελευταίες δεκαετίες μειώθηκε το μη μισθολογικό κόστος κατά 5 μονάδες. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση κόστους ύψους 1,2 δισ. ευρώ (σε ετήσια βάση) για τις επιχειρήσεις και δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεις εργασίας.

Αυξήσεις 5-20 ευρώ το μήνα στα «καθαρά» των μισθωτών

Ο κ. Κοκκόρης εξήγησε ότι από τη μείωση των εισφορών, κατά 2,9 μονάδες για τους εργοδότες και μία μονάδα για τους εργαζόμενους, όλοι οι μισθωτοί της χώρας θα έχουν μια καθαρή αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους από 5 έως 20 ευρώ.

Επίσης, πρόσθεσε, καταβάλλονται συνεχείς  προσπάθειες για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και να διευκολυνθούν οι  επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους περιορίζοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι οι επιχειρήσεις εξοικονομούν πάνω από 60 εκατ. ευρώ σε κερδισμένες ανθρωποώρες, καθώς οι αναγγελίες πρόσληψης και μεταβολής προσωπικού γίνονται ψηφιακά.

Με τη συνυποβολή των ΑΠΔ και των  υπόλοιπων δηλώσεων για τα Επικουρικά Ταμεία περιορίζεται η γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος των επιχειρήσεων.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο