500.000 Ελληνες χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική

Τεχνολογία

12 Δεκέμβριος 2006
Ένα από τα σχετικά νέα εναλλακτικά κανάλια παροχής υπηρεσιών τραπεζικής είναι το Internet. Στον χώρο της ηλεκτρονικής τραπεζικής δραστηριοποιούνται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια οι περισσότερες από τις ελληνικές και πολυεθνικές τράπεζες που λειτουργούν σήμερα στη χώρα. Παρά τη χαμηλή διείσδυση του web-banking στην .... Taxheaven.gr

Ένα από τα σχετικά νέα εναλλακτικά κανάλια παροχής υπηρεσιών τραπεζικής είναι το Internet. Στον χώρο της ηλεκτρονικής τραπεζικής δραστηριοποιούνται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια οι περισσότερες από τις ελληνικές και πολυεθνικές τράπεζες που λειτουργούν σήμερα στη χώρα. Παρά τη χαμηλή διείσδυση του web-banking στην Eλλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός των χρηστών των εν λόγω υπηρεσιών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς κατά την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, οι χρήστες των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής στην Eλλάδα υπερβαίνουν σήμερα τους 500.000, έχοντας σημειώσει θεαματική αύξηση σε σχέση με το 2001, όπου δεν ξεπερνούσαν τις 150.000.

Tο Παρατηρητήριο για την Kοινωνία της Πληροφορίας εκτιμά, από την πλευρά του, ότι οι χρήστες των online τραπεζικών υπηρεσιών στην Eλλάδα ανέρχονται σήμερα στο 13% του συνόλου των χρηστών του Internet στη χώρα, ενώ ένα ποσοστό τις τάξεως του 7% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Oι online υπηρεσίες που έχουν στη διάθεσή τους οι πελάτες των ελληνικών τραπεζών καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα τραπεζικών συναλλαγών, όπως ηλεκτρονικές πληρωμές, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αμοιβαία κεφάλαια, κ.λπ. και ποικίλουν ανάλογα με τον εκάστοτε τραπεζικό φορέα. Tο Παρατηρητήριο για την Kοινωνία της Πληροφορίας εκτιμά ότι οι online υπηρεσίες των ελληνικών τραπεζών δεν υστερούν σε τίποτα από τις αντίστοιχες των τραπεζών του εξωτερικού, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ικανοποιητική εξυπηρέτηση και ασφάλεια στους χρήστες. Tο θέμα της ασφάλειας απασχολεί πλέον σοβαρά και τις ελληνικές τράπεζες, μετά τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης που είχαν παρατηρηθεί πέρυσι, οι οποίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ενημέρωσης και έγκαιρης επέμβασης για την καλύτερη προστασία των πελατών τους.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά εξοικείωσης του ελληνικού κοινού με τις νέες τεχνολογίες και τη σχετική επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζεται η ηλεκτρονική τραπεζική, το web banking κερδίζει συνεχώς έδαφος και στην Eλλάδα, καθώς παρέχει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος, αλλά και ταλαιπωρίας για τη διεκπεραίωση των τραπεζικών συναλλαγών.

Ημερησία