Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: Όχι, δε θα φύγω από το υπουργείο Οικονομικών

Γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat, με επικεφαλής της διαπραγμάτευσης τον ίδιο.

Αρνητική απάντηση στα σενάρια περί αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat, με επικεφαλής της διαπραγμάτευσης τον ίδιο.

Στο συμπέρασμα – ερώτηση δημοσιογράφου «άρα δεν θα φύγετε από το υπουργείο Οικονομικών», ο κ. Στουρνάρας δήλωσε κατηγορηματικά «όχι δεν θα φύγω, πού να πάω;».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2015 - 2017 θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλής έως τις 5 Μαΐου, και όπως δήλωσε δεν πρόκειται να περιλαμβάνει νέα μέτρα.

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και για την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά, εμφανίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων καθώς και αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας των τυχερών παιγνίων.

«Όσο η χώρα αποκτά δημοσιονομική αυτάρκεια θα είναι σε θέση να καθορίζει τις βασικές πτυχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου της. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναβαθμίζουν συνεχώς το μερίδιο τους στις διεθνείς αγορές αγαθών και υπηρεσιών με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» παρατήρησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, «οι τελευταίες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ευρωπαίοι εταίροι στη χώρα μας» ενώ ανέφερε ότι πλέον υποχρέωση της Ελλάδας είναι «να επιταχύνουμε τη διαδικασία προς την αναπτυξιακή τροχιά. Το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή» κατέληξε.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο