Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημόσια διαβούλευση σχεδίου νόμου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος»

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Με τις προτεινόμενες διατάξεις κωδικοποιούνται όλα τα νομοθετικά κείμενα που μέχρι τώρα αφορούσαν στην άσκηση των εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, μεταξύ αυτών του υπαιθρίου εμπορίου, των λαΐκών αγορών, των βιολογικών αγορών και των εμπορικών εκθέσεων. Παράλληλα, με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου τίθεται πλέον η βασική αρχή της άσκησης δραστηριοτήτων με τρόπο διαφανή ώστε να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Σκοπός είναι το νέο πλαίσιο να αποτελέσει το εργαλείο της άσκησης δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και σαφές πλαίσιο δραστηριότητας για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες καθώς και ένα υγιές περιβάλλον για τους καταναλωτές που δικαιούνται καλύτερη ποιότητα και τιμές.

Σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, προτάσεις. Οι προτάσεις σας θα αξιολογηθούν για την τελική διαμόρφωση του κειμένου που θα κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως 22-4-2014.

Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Νόμου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος»

Ο Υπουργός
Κωστής Χατζηδάκης


Ετικέτες για αναζήτηση λαϊκές αγορές υπαίθριο εμπόριο


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο