Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Ε.Τ.Ε.Α. για βεβαιώσεις οικ. έτους 2014 για φορολογική χρήση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/4/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ
----------
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
(Ε.Τ.Ε.Α.)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 13-15 ΤΚ 10557 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 3275000

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

1. Για τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΟΜΕΩΝ, ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ, τα ποσά των συντάξεων και των φόρων είναι προσυμπληρωμένα στη φόρμα της φορολογικής τους δήλωσης από το ΤΑΧΙS/ΓΓΠΣ.

2. Οι συνταξιούχοι των πρώην Ταμείων, Τομέων, Κλάδων ΤΕΑΔΥ – ΤΑΔΚΥ – ΤΕΑΠΟΚΑ – ΤΕΑΥΕΚ – ΤΕΑΠΟΖΟ – ΤΕΑΠ-ΟΤΕ – ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ – ΤΕΑΠΕΡΤΤ – ΤΕΑΠΕΤΕ – ΤΕΑΧ – ΤΕΑΥΝΤΠ – ΤΕΑΕΙΓΕ – ΤΕΑΠ-ΔΕΗ – ΤΕΑΠ-ΕΥΔΑΠ – (ΤΕΑΥΦΕ,ΤΕΑΥΕΤ,ΤΕΑΠΕΠ, και ΤΕΑΑΠΑΕ για την περίοδο 1/1-28/2/2013) θα μπορούν να εκτυπώνουν για προσωπική χρήση τις βεβαιώσεις οικ. Έτους 2014 από τις ιστοσελίδες: www.etea.gov.gr και www.idika.gr (στην επιλογή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΤΕΑ). Η ανάρτηση των βεβαιώσεων, ανά πρώην Ταμείο-Τομέα-Κλάδο και Λογαριασμό, θα γίνεται σταδιακά.

3. Οι συνταξιούχοι των πρώην Ταμείων, Τομέων, Λογαριασμών: ΕΛΕΜ – ΤΑΠΤΠ –ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, για προσωπική χρήση, τις βεβαιώσεις οικονομικού έτους 2014 από τις Τράπεζες, με τη διαδικασία που ίσχυε και κατά τα παρελθόντα έτη.

4. Για τους τέως Τομείς του ΤΕΑΙΤ, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ και μετατράπηκαν σε ΝΠΙΔ (ΤΕΑΑΠΑΕ, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΠΕΠ, ΤΕΑΥΕΤ), οι βεβαιώσεις για την περίοδο 1/3-31/12/2013 θα χορηγούνται από τα ΝΠΙΔ.

5. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑ.

6. Τονίζεται ότι κατόπιν οδηγίας της ΓΓΠΣ τα αναδρομικά προηγουμένων ετών, που καταβλήθηκαν εντός του 2013, δεν διαχωρίζονται ανά έτος αναφοράς στο προσυμπληρωμένο έντυπο Ε1 της δήλωσης εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Αντίθετα, στις βεβαιώσεις που είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΤΕΑ, τα αναδρομικά εμφανίζονται κατ’ έτος αναφοράς.


Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΑ


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΤΕΑ βεβαιώσεις αποδοχών


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο