Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις για το μέρισμα

Αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος και μετά τον έλεγχο των στοιχείων, θα κατατεθεί στον λογαριασμό τους το σχετικό ποσό, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Αντίθετα, στους ενστόλους το επίδομα θα χορηγηθεί στις 9 Μαΐου και θα κατατεθεί στους λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Για τις οικογένειες το ποσό του βοηθήματος θα ανέρχεται στα 500 ευρώ κατ’ άτομο και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της. Συγκεκριμένα, κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος. Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916,6 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το «μέρισμα» είναι να πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το εισόδημα ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού και συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα.

Το εισοδηματικό κριτήριο θα ακολουθήσει τον κανόνα που εφαρμόζεται σήμερα για τα οικογενειακά επιδόματα και θα έχει ως βάση ατομικό οικογενειακό εισόδημα τις 6.000 ευρώ (φορολογική δήλωση 2013). Για παράδειγμα, οικογένεια χωρίς παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 8.000 ευρώ για να δικαιούται το επίδομα. Επίσης, οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και με δύο παιδιά 10.000 ευρώ. Εκτός από τα εισοδηματικά, τίθενται και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία καθορίζονται ως εξής:

• Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 125.000 ευρώ για ένα άτομο.

• Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Οσον αφορά στους ενστόλους, το επίδομα των 500 ευρώ θα λάβουν όσοι είχαν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ και μειωμένο όσοι είχαν τακτικές αποδοχές έως 1.541 ευρώ.

Δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης είναι τα εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επίσης, το επίδομα θα λάβουν και οι ένστολοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς αργίας.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο