Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Τρεις νέες υπηρεσίς συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ για τους ανέργους

Εκσυγχρονίζει περαιτέρω τις προσφερόμενες προς του ανέργους υπηρεσίες του ο ΟΑΕΔ με την καθιέρωση τριών νέων υπηρεσιών συμβουλευτικής που προσφέρονται στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά και επαγγελματικά....

Εκσυγχρονίζει περαιτέρω τις προσφερόμενες προς του ανέργους υπηρεσίες του ο ΟΑΕΔ με την καθιέρωση τριών νέων υπηρεσιών συμβουλευτικής που προσφέρονται στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά και επαγγελματικά. Σκοπός αυτής της νέας καινοτομικής προσπάθειας που φέρει τη σφραγίδα του διοικητή του Οργανισμού κ. Γ. Βερναδάκη, είναι οι άνεργοι να προσανατολιστούν στο επάγγελμα ή την επιχειρηματική δραστηριότητα που ταιριάζει στις ιδιαίτερες ικανότητες και τα προσόντα τους και να διεκδικήσουν αποτελεσματικότερα μια θέση στην αγορά εργασίας,
Οι νέες υπηρεσίες που είναι η συμβουλευτική αναζήτησης εργασίας, η συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού ή και συμβουλευτική για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών έχουν ενταχθεί στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης και διεξάγονται από εξειδικευμένους συμβούλους του ΟΑΕΔ.

Τι περιλαμβάνουν
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα συμβουλευτικής αναζήτησης εργασίας απευθύνεται σε ανέργους με σαφή επαγγελματικό στόχο και προσόντα για τα οποία υπάρχει ζήτηση από την αγορά εργασίας. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 35 ώρες, διεξάγεται σε ατομικές ή ομαδικές καθημερινές 5ωρες συναντήσεις επί μία εβδομάδα.
Αντίστοιχα το πρόγραμμα συμβουλευτικής ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών διαρκεί συνολικά 35 ώρες και διεξάγεται σε καθημερινή βάση επί επτά ημέρες, απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του ΟΑΕΔ αξιολογούν τις προσωπικές δυνατότητες του ανέργου να αναπτύξει μια επιχείρηση και του παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, προκειμένου αυτή να είναι βιώσιμη.


Τέλος το πρόγραμμα συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού απευθύνεται σε ανέργους που δεν έχουν αποφασίσει τι επάγγελμα θέλουν να εξασκήσουν. Διεξάγεται σε καθημερινές πεντάωρες συναντήσεις και ολοκληρώνεται σε 40 ώρες. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι του ΟΑΕΔ καταρτίζουν το επαγγελματικό προφίλ του ανέργου, αξιολογούν τις προοπτικές της αγοράς εργασίας για αντίστοιχες επαγγελματικές δραστηριότητες και τον βοηθούν να αποφασίσει τι επάγγελμα θα εξασκήσει. Τον βοηθούν επίσης να ενταχθεί σε προγράμματα κατάρτισης προγράμματα νέων θέσεων εργασίας και νέων ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το επαγγελματικό του προφίλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συμβουλευτικής αναζήτησης εργασίας τον τελευταίο χρόνο κατέγραψε σημαντικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι από τους 500 ανέργους που συμμετείχαν στον εβδομαδιαίο κύκλο συναντήσεων συμβουλευτικής αναζήτησης εργασίας με τους ειδικούς συμβούλους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006, περίπου το 65% κατόρθωσε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρει απασχόληση στην ελεύθερη αγορά εργασίας (σε μη επιδοτούμενες θέσεις).
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο