Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 635 υποθέσεις

Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1-1-2014 έως 26-2-2014 οι εντολές ελέγχου προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635. Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά το πέρας αυτών. Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ σε εκτέλεση σχετικών παραγγελιών, συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ» ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Τα στοιχεία για τις εντολές ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται οι έλεγχοι μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την ψήφιση του νόμου 4174/2013 «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις». Ο βουλευτής έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή αναφορικά με τις εντολές ελέγχων είτε για τακτικό έλεγχο εισοδήματος, είτε για μερικό έλεγχο μέσω ELENXIS στους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων από 1.1.2014 μέχρι και 26.2.2014.

Έχει ζητήσει επίσης στοιχεία για τις εκθέσεις ελέγχου και τα φύλλα προσδιορισμού φόρων που τυχόν εκδόθηκαν. Ερώτηση για τους ελέγχους υποθέσεων με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον είχε καταθέσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα. Η βουλευτής, στην ερώτησή της, είχε κάνει αναφορά σε παραιτήσεις στελεχών του ΚΕΦΟΜΕΠ και ζητούσε να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το δημόσιο από ελέγχους που έγιναν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ. 

Πηγή: Express.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ ΚΕΦΟΜΕΠ Λαγκάρντ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο