Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων

Ανάρτηση Καταλόγων Φαρμακευτικών Προϊόντων για τα οποία εκκρεμούν αιτήσεις προς τιμολόγηση

Ενόψει της επικείμενης τιμολόγησης και στα πλαίσια ανοιχτής διαβούλευσης, ο ΕΟΦ ενημερώνει για το σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία εκκρεμούν αιτήματα τιμολόγησης φαρμάκων στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων της ΔΔΥΕΠ, και συγκεκριμένα:
1. Κατάλογος  πρωτοτύπων προϊόντων «Πίνακας 1» και Κατάλογος γενοσήμων προϊόντων «Πίνακας  2» για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα έως τις  28 Φεβρουαρίου 2014  και
2. Κατάλογος προϊόντων για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα επανένταξής τους σε Δελτίο Τιμών έως 3/4/2014 «Πίνακας  3».
Τα αιτήματα αυτά αφορούν σε αιτήσεις τιμολόγησης φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία έχουν υποβληθεί είτε στη Γεν.Γραμ.Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είτε στο Υπουργείο Υγείας και από τον Ιανουάριο του 2013 στον ΕΟΦ, ανάλογα με τον φορέα που είχε κατά καιρούς τη σχετική αρμοδιότητα.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Τιμολόγησης: [email protected] εντός των επόμενων 3 εργάσιμων ημερών (έως και 09/04/2014):
α) τυχόν παρατηρήσεις τους, ως προς την ορθότητα και πληρότητα των στοιχείων των προϊόντων τους, που αφορούν σε πεδία νομικής βάσης, τυχόν παραλήψεις ή οτιδήποτε άλλο επισημάνουν, και
β) επικαιροποιημένα φύλλα έρευνας  λαμβάνοντας υπ’ όψιν συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ με ημερομηνία 28-02-2014, για τις περιπτώσεις των προϊόντων, που σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 325/5851/Γ.Π. Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 88/Β’/21.01.2014), τιμολογούνται  με  βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών-μελών της ΕΕ.
Οι τυχόν προτεινόμενες διορθώσεις των ΚΑΚ θα πρέπει να αποσταλούν υπό μορφή αρχείου excel αυστηρά σύμφωνα με την γραμμογράφηση των αναρτημένων αρχείων, συνοδευόμενες  με σχετική τεκμηρίωση.
Σημειώνεται ότι τα περιεχόμενα του πεδίου «Περιγραφή Προϊόντος» των αναρτημένων αρχείων εμφανίζονται συντετμημένα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται  εκ μέρους σας η αποστολή τυχόν διορθώσεων ως προς την πληρότητα των συγκεκριμένων πεδίων.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση όπου κατά τον καθορισμό της τιμής διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις, τα προϊόντα αυτά θα αποσυρθούν από τους σχετικούς Καταλόγους και δεν θα τιμολογηθούν.
Αναφορικά με αιτήματα μείωσης  τιμών φαρμακευτικών προϊόντων (άρθρο 2, παρ. 7 και το άρθρο 5, παρ.  3 της υπ΄αριθμ. 325/5851/Γ.Π. Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 88/Β’/21.01.2014) καλούνται  όλοι οι ενδιαφερόμενοι ΚΑΚ  να υποβάλλουν τα σχετικά αιτήματα τους μέχρι τις 17 Απριλίου 2014 στη Δ/νση Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας καθώς και στο Τμήμα Τιμολόγησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας.

 
    Η Αναπλ. Προϊσταμένη του                                              Ο Αναπλ. Προϊσταμένος  Διεύθυνσης
Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων                                 Διοικητικών Υπηρεσιών Ελέγχου Προϊόντων
     
         Νικολαΐδη Ελευθερία                                                                 Αϊσλάιτνερ Γεώργιος

                                                          Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ
                                                     
                                                           Δημήτριος Λιντζέρης


Ετικέτες για αναζήτηση φάρμακα ΕΟΦ αιτήσεις ΚΑΚ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο