Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοχάρης: Θα πετύχουμε τους στόχους εσόδων και το 2014

Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στο πλευρό μας [...] Η Ελλάδα πέτυχε τους εισοδηματικούς στόχους του προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το 2013, και δεν βλέπω λόγο αμφιβολίας πως θα τα καταφέρουμε και φέτος», σημείωσε στο Bloomberg ο γ.γ. Εσόδων.

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα πετύχει τους φορολογικούς εισπρακτικούς στόχους του 2014 εξέφρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στο πλευρό μας [...] Η Ελλάδα πέτυχε τους εισοδηματικούς στόχους του προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το 2013, και δεν βλέπω λόγο αμφιβολίας πως θα τα καταφέρουμε και φέτος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Προσέθεσε πως η ανάκαμψη από την κρίση το τελευταίο τρίμηνο του 2013 ήταν καλύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, και «αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε αισιόδοξοι για τα έσοδα».

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της φορολογικής διοίκησης, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως η γενική γραμματεία Εσόδων εστιάζει πλέον την προσοχή της στην φοροδιαφυγή προσώπων μεγάλου πλούτου και τη μείωση της γραφειοκρατίας για επιχειρήσεις.

«Αναμένω χειροπιαστά αποτελέσματα και στα δύο μέτωπα σύντομα. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να διαπιστώνει τη διαφορά», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη φορολογική διοίκηση, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε πως πλέον χρειάζεται μία περίοδος ηρεμίας χωρίς ριζικές φορολογικές αλλαγές, μετά το μπαράζ μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατά την τελευταία τετραετία.

«Η ελληνική κοινωνία, η επιχειρηματική κοινότητα, και το κράτος πρέπει να σταματήσουν πλέον να ζητούν για συνεχείς αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Ακόμα και αν υπάρχουν μικρά λάθη στους νόμους, θα πρέπει να τους αναθεωρούμε ανά τετραετία, και όλα να κάνουμε αλλαγές όλη την ώρα», κατέληξε.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Θεοχάρης έσοδα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο