Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας - Κάλεσμα λογιστών στην απεργία 9/4

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

07/04/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε Συναδέλφισσα,

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου που πρέπει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της δουλειάς μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκπεραιώσουμε όλο αυτό τον κυκεώνα των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, τις νέες υποχρεώσεις για τους παρακρατούμενους φόρους, τις ρυθμίσεις κλπ. Ήδη από την πρώτη μέρα φαίνεται ότι η ραγδαία αύξηση στις λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε σε πέρας γίνεται ακόμα πιο επώδυνη από τις δυσλειτουργίες του taxis κάνοντας τη ζωή μας πραγματική κόλαση.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, και γίνεται ξεκάθαρη η παραπέρα ένταση της φοροληστείας, η πίεση προς τους μικροεπαγγελματίες και έμπορους να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι «απειλές» (και με τη βούλα πλέον) για κατασχέσεις από το δημόσιο, τον ΟΑΕΕ, τις τράπεζες μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Οι νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες λογιστικές εταιρείες και όχι τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς λογιστές.

Η περιβόητη λοιπόν ανάπτυξη τους περνά από την δική μας χρεοκοπία, την δική μας εξόντωση.

Γι’ αυτό λοιπόν όλο το προηγούμενο διάστημα εμείς δεν περιορίζαμε την κριτική μας, δεν στενεύαμε το πλαίσιο διεκδικήσεων του κλάδου μόνο σε συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας πχ πρόστιμα. Σε καμιά περίπτωση η υποκριτική μείωση των προστίμων από την μεριά της κυβέρνησης δεν μπορεί να ικανοποιεί την κλάδο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσαρμόσουμε τις αυτονόητες απαιτήσεις μας στα στενά πλαίσια που έχουν προσδιορίσει ΕΕ, μονοπώλια και Κυβέρνηση για τη δουλειά και τη ζωή μας (όπως η ΠΟΦΕΕ). Καλούμε όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και δηλώνουμε ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
• Κατάργηση του κώδικα δεοντολογίας, της συνυπευθυνότητας των λογιστών
• Κατάργηση των Ν. 4174/13, Ν.4172/13, Ν.4223/13.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας
• Δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους
• Κάλυψη ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές και του φόρους τους.
• Να πάρουν πίσω την απόφαση για υποβολή των καταστάσεων μισθοδοσίας στο ΕΤΑΑ

Συνεχίζουμε τον αγώνα, το δικό μας μονόδρομο.
Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στις 10:30 π.μ.
Στην ΠΛ. 23Ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο