Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι 30/12 οι καταληκτικές ημερομηνίες Υποβολής Επενδυτικών προτάσεων στον Ν.3299/2004

Την «Δήλωση Φορολογικής Απαλλαγής» θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2006 οι επιχειρήσεις που υπαγάγουν τα επενδυτικά σχέδιά τους στο καθεστώς φορολογικών κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004....

Την «Δήλωση Φορολογικής Απαλλαγής» θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2006 οι επιχειρήσεις που υπαγάγουν τα επενδυτικά σχέδιά τους στο καθεστώς φορολογικών κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004.

Όπως ορίζεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη:

* Η δήλωση θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στο υπουργείο Οικονομίας και κατόπιν θα υποβληθεί εκτυπωμένη σε δύο αντίγραφα στην εφορία.

* Οι επιχειρήσεις θα πρέπει κάθε χρόνο να την υποβάλλουν μέχρι να καλυφθεί η αξία επενδύσεων με το δικαιούμενο ποσό αφορολόγητης έκπτωσης.
 

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζονται τα δικαιολογητικά και τα στοιχεία που υποβάλλονται από τον επενδυτή και είναι απαραίτητα για τον έλεγχο των επενδύσεων και την ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων για την εφαρμογή της φορολογικής απαλλαγής του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι επιχειρήσεις που υπαγάγουν τα επενδυτικά τους σχέδια στο καθεστώς του Ν.3299/2004, υποχρεούνται να υποβάλλουν Δήλωση Φορολογικής Απαλλαγής για κάθε ένα επενδυτικό σχέδιο χωριστά, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος της επιχείρηση.

Εξάλλου, για την εφαρμογή της φορολογικής απαλλαγής απαιτούνται, εκτός των λοιπών δικαιολογητικών, οι κατά περίπτωση απαιτούμενες βεβαιώσεις και γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών ενώ επιπλέον, για τα επενδυτικά που πρόκειται να χαρακτηρισθούν ως ολοκληρωμένα πολυετή επιχειρηματικά σχέδια απαιτείται σχετική γνωμοδότηση της ΓΓΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο