Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι φοροτεχνικοί έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια

Σταθερότητα του φορολογικού συστήματος και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι οι δύο προτεραιότητες που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

«Ό,τι χειρότερο για την οικονομική σταθερότητα, είναι η φορολογική αβεβαιότητα» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν ψηφιστεί πάνω από δέκα κύριοι φορολογικοί νόμοι κι έχουν εκδοθεί πάνω από 1.000 ερμηνευτικές εγκύκλιοι.

«Οι λογιστές, οι φοροτεχνικοί και οι νομικοί έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια. Φανταστείτε τη θέση του επιχειρηματία που εν μέσω κρίσης έχει να αντιμετωπίσει συνεχείς φορολογικούς αιφνιδιασμούς, υφίσταται κάθε φορά τις επιπτώσεις και τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αυτή η κατάσταση υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των οικονομικών μέτρων, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ίδια την ανάπτυξη» τόνισε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ακόμη την ανάγκη για αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή για μακρά σειρά ετών αποτελεί κυρίαρχο λόγο για τον οποίο οποιαδήποτε φορολογία και αν επιβληθεί θα θεωρηθεί άδικη, αφού υπάρχει πάντα μία μερίδα που δεν πληρώνει, που διαφεύγει, και μια μερίδα που πληρώνει το δικό της μερίδιο, αλλά και το βάρος που αναλογεί στους φοροδιαφεύγοντες. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει ο χειρισμός να είναι προσεκτικός ώστε να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

«Η υπερβολική επιθετικότητα, οι ακραίες ερμηνείες των ελεγκτικών Αρχών που είδαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, κάτω από τη δημοσιονομική πίεση κάνουν πολύ μεγάλο κακό σε εκείνους που επιδιώκουν να είναι συνεπείς» ανέφερε.

Αίτημα του ΣΕΒ είναι να επαναλειτουργήσει η «Επιτροπή Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της Αγοράς σε Φορολογικά και Τελωνειακά θέματα» που συστήθηκε το 2003 προκειμένου να υπάρχει βήμα διαρκούς διαλόγου του υπουργείου Οικονομικών με την αγορά για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα αλλά και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Πηγή www.sknews.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο