Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σκορδάς: Υπό αξιολόγηση η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μελετά και αξιολογεί το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια που θεσπίστηκε μόλις πριν από λίγο καιρό με τον Ν. 4111/2013 και προβλέπει ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής ξεκινά να εφαρμόζεται από 1.1.2015. Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

«Με το άρθρο 48 του ν. 4111/2013, καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Όμως, οι υπηρεσίες του υπουργείου μας μελετούν και αξιολογούν το όλο θέμα» αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του Επιμελητηρίου Πέλλας με την οποία επισημαίνεται ότι πρέπει να αποκατασταθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Εμπορικά, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια γιατί διαφορετικά θα οδηγηθεί στον αφανισμό ο επιμελητηριακός θεσμός ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην αναφορά επισημαίνεται εξάλλου ότι «η απόφαση περί προαιρετικής καταβολής του τέλους προσφοράς των υπηρεσιών των επιμελητηρίων προς τα μέλη τους υπήρξε πρόχειρη και θεσπίστηκε χωρίς μελέτη και έρευνα, πρέπει δε να αρθεί, ώστε να αποκατασταθεί ένας ορθός και αποτελεσματικός μηχανισμός της δημόσιας οικονομικής ζωής.

Το Επιμελητήριο Πέλλας επισημαίνει εξάλλου ότι οι συνδρομές του Τεχνικού, Ξενοδοχειακού και Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι υποχρεωτικές, όπως υποχρεωτικές είναι και οι συνδρομές των άλλων επαγγελματικών Συλλόγων (Δικηγορικού, Ιατρικού, Φαρμακευτικού) της χώρας.


Πηγή: www.veth.gov.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΒΕΘ Σκορδάς επιμελητήρια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο