Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκτός νέου επενδυτικού νόμου εταιρείες με "παράνομα" αποθεματικά

8 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κλειστή θα βρουν την πόρτα του υπουργείου Οικονομίας όσες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια στο νέο αναπτυξιακό νόμο και βρίσκονται σε καθεστώς "ομηρίας" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω του ότι σχημάτισαν, παρανόμως όπως αποφάνθηκαν τα κοινοτικά όργανα, αφορολόγητα αποθεματικά την περίοδο 2003 και 2004 στο πλαίσιο του τότε ...


 Κλειστή θα βρουν την πόρτα του υπουργείου Οικονομίας όσες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια στο νέο αναπτυξιακό νόμο και βρίσκονται σε καθεστώς "ομηρίας" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω του ότι σχημάτισαν, παρανόμως όπως αποφάνθηκαν τα κοινοτικά όργανα, αφορολόγητα αποθεματικά την περίοδο 2003 και 2004 στο πλαίσιο του τότε ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου.

Πρόκειται για ένα νέο χτύπημα προς 300 επιχειρήσεις (οι μισές εξ αυτών είναι εισηγμένες) οι οποίες και απειλούνται με υψηλή φορολόγηση για τα αποθεματικά που σχημάτισαν την περίοδο αυτή και αποκλείονται τώρα από τα ευεργετικά κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στην τροπολογία του επενδυτικού νόμου είναι σαφής και αναφέρει: "δεν θα δίνονται ενισχύσεις σε φορείς επενδυτικών σχεδίων για τους οποίους εκκρεμεί εντολή ανάκτησης ενισχύσεων κατόπιν προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής με την οποία οι ενισχύσεις κηρύσσονται παράνομες και ασυμβίβαστες με την Κοινή Αγορά".

Το θέμα αυτό πιέζει μεν την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για τον τρόπο φορολόγησης των συγκεκριμένων αποθετικών, από την άλλη όμως ενδέχεται να "παγώσει" πολλά από τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων ομίλων οι οποίοι σχεδίαζαν να κάνουν χρήση των νέων κινήτρων του επενδυτικού νόμου.

Το διπλό αυτό πρόβλημα οδηγεί τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν σε κάποιο βαθμό τα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 2003 και 2004 προκειμένου να συμπεριλάβουν τις νέες φορολογικές δαπάνες και παράλληλα να μεταθέσουν τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις σε άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε το θέμα αυτό θα διευθετηθεί με την ΕΕ.

 Πηγή capital



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης