Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός νέου επενδυτικού νόμου εταιρείες με "παράνομα" αποθεματικά

Κλειστή θα βρουν την πόρτα του υπουργείου Οικονομίας όσες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια στο νέο αναπτυξιακό νόμο και βρίσκονται σε καθεστώς "ομηρίας" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω του ότι σχημάτισαν, παρανόμως όπως αποφάνθηκαν τα κοινοτικά όργανα, αφορολόγητα αποθεματικά την περίοδο 2003 και 2004 στο πλαίσιο του τότε ...


 Κλειστή θα βρουν την πόρτα του υπουργείου Οικονομίας όσες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια στο νέο αναπτυξιακό νόμο και βρίσκονται σε καθεστώς "ομηρίας" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω του ότι σχημάτισαν, παρανόμως όπως αποφάνθηκαν τα κοινοτικά όργανα, αφορολόγητα αποθεματικά την περίοδο 2003 και 2004 στο πλαίσιο του τότε ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου.

Πρόκειται για ένα νέο χτύπημα προς 300 επιχειρήσεις (οι μισές εξ αυτών είναι εισηγμένες) οι οποίες και απειλούνται με υψηλή φορολόγηση για τα αποθεματικά που σχημάτισαν την περίοδο αυτή και αποκλείονται τώρα από τα ευεργετικά κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στην τροπολογία του επενδυτικού νόμου είναι σαφής και αναφέρει: "δεν θα δίνονται ενισχύσεις σε φορείς επενδυτικών σχεδίων για τους οποίους εκκρεμεί εντολή ανάκτησης ενισχύσεων κατόπιν προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής με την οποία οι ενισχύσεις κηρύσσονται παράνομες και ασυμβίβαστες με την Κοινή Αγορά".

Το θέμα αυτό πιέζει μεν την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για τον τρόπο φορολόγησης των συγκεκριμένων αποθετικών, από την άλλη όμως ενδέχεται να "παγώσει" πολλά από τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων ομίλων οι οποίοι σχεδίαζαν να κάνουν χρήση των νέων κινήτρων του επενδυτικού νόμου.

Το διπλό αυτό πρόβλημα οδηγεί τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν σε κάποιο βαθμό τα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 2003 και 2004 προκειμένου να συμπεριλάβουν τις νέες φορολογικές δαπάνες και παράλληλα να μεταθέσουν τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις σε άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε το θέμα αυτό θα διευθετηθεί με την ΕΕ.

 Πηγή capital
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο