Ειδήσεις Τεχνολογία

Mε δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας οι νέοι φορητοί υπολογιστές

Aρκετούς νέους φορητούς υπολογιστές που χαρακτηρίζονται από την ενσωματωμένη δυνατότητα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου HSDPA αλλά και συστήματα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν την τεχνολογία vPro της Intel, έχει ξεκινήσει να διαθέτει στην ελληνική η Fujitsu Siemens ...

Aρκετούς νέους φορητούς υπολογιστές που χαρακτηρίζονται από την ενσωματωμένη δυνατότητα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου HSDPA αλλά και συστήματα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν την τεχνολογία vPro της Intel, έχει ξεκινήσει να διαθέτει στην ελληνική η Fujitsu Siemens Computers. H γερμανο-ιαπωνική εταιρεία εκτιμά ότι τα νέα προϊόντα, τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, θα της επιτρέψουν να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει τα τελευταία τρίμηνα. Σημειώνεται ότι το γ τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με την IDC, η Fujitsu Siemens παρουσίασε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,8% και το μερίδιο στο σύνολο της αγοράς υπολογιστών ανήλθε σε 7,7%.

Στους φορητούς υπολογιστές, η Fujitsu Siemens δείχνει να πιστεύει ότι η ενσωμάτωση της δυνατότητας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε Intranets μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και δη τεχνολογίας HSDPA είναι μία τάση που θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Γι αυτό και αρκετά από τα νέα μοντέλα της, όπως τα Lifebook Q2010, T4215 και E8210 αλλά και το Celsius H240, διατίθενται με ενσωματωμένη τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Aντίστοιχα χαρακτηριστικά θα έχουν και τα περισσότερα νέα φορητά συστήματα που θα ανακοινωθούν το 2007.

Aπό την άλλη πλευρά, τα νέα μοντέλα της σειράς επαγγελματικών προσωπικών υπολογιστών ESPRIMO, E5916 (small form factor) και P5916 (microtower) συνδυάζουν τα οφέλη της τεχνολογίας Intel vPro και μιας σειράς εφαρμογών που έχει αναπτύξει η Fujitsu Siemens Computers και προσφέρουν απλοποίηση της διαχείρισης του συστήματος (μειώνοντας το κόστος εγκατάστασης και διαχείρισης), χαρακτηριστικά ασφαλείας και εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή DeskView Load, επιτρέπει την διάθεση των υπολογιστών με προεπιλεγμένη συγκρότηση (preconfigured) από το εργοστάσιο και την παράδοση με εγκατεστημένα πακέτα λογισμικού.
Πηγη Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο