Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καλό μήνα, χωρίς παρακράτηση 20%

Η πρωταπριλιά δεν έχει παρακράτηση φόρου!

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι η «δήθεν» απάντηση του υπ. Οικονομικών σχετικά με την παρακράτηση φόρου 20%, δεν ήταν πραγματική αλλά πρωταπριλιάτικο αστείο. 

Γνωρίζουμε ότι το αστείο αυτό έρχεται σε μια στιγμή που τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, όμως η επιτυχία των αστείων αυτής της μέρας εξαρτάται από το πόσο αληθοφανή δείχνουν. Μόνο έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Πολλοί συνάδελφοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα, όμως οι περισσότεροι όπως ήταν λογικό έπεσαν στην παγίδα...

Δυστυχώς τρεις μήνες μετά την ισχύ του ν.4172/2013 (νέου Κ.Φ.Ε.) το υπ. Οικονομικών δεν έχει ερμηνεύσει ακόμα σε ποιες υπηρεσίες  θα γίνεται η παρακράτηση του 20% (σύμφωνα με το άρθρο 64) και οι συντελεστές του κόμβου αποφάσισαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα να έχει σχέση με αυτό το γεγονός.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι όλες οι ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν τη δική μας είδηση δεν έχουν αναφέρει την πηγή, δηλαδή ότι αναρτήθηκε στον κόμβο www.taxheaven.gr. Οπότε, θα ήταν φρόνιμο να ανακοινώσουν οι υπεύθυνοι που ενημερώνουν τις εν λόγω ιστοσελίδες ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ελπίζουμε να κατανοήσετε το πνεύμα του πρωταπριλιάτικου αστείου. Είθισται άλλωστε να κάνουμε κάθε χρόνο τέτοιου είδους φάρσες.
Προκαταβολικά θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη σε όσους παρασύρθηκαν από το σημερινό μας αστείο. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ότι το επιτυχημένο ψέμα είναι αυτό που στο τέλος θα πιστέψεις.
Υ.Γ Βέβαια, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η τελική ερμηνευτική για τις παρακρατήσεις θα απέχει και πολύ από αυτό που αναφέραμε.


Καμιά φορά τα ψέματα είναι πιο αξιόπιστα από την αλήθεια.
Orson Scott Card, 1951-, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας


Μια αλήθεια που λες με κακή πρόθεση, επηρεάζει πιο πολύ απ’ όλα τα ψέματα που μπορείς να επινοήσεις.
William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο