Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Υπόμνημα της Π.Ο.Λ. προς το Ο.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081 - 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ
Web site: pol.org.gr, E_mail: [email protected]  

ΠΡΟΣ:
 
Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κο Κόλλια
Μέλη Κεντρικής Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου
Μητροπόλεως 12 – 15
ΑΘΗΝΑ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
κο Χατζηδάκη Κ.
Νίκης 5-7
ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014

Απαιτούμε το παρόν υπόμνημα να τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Τρίτης 1ης Απρίλη 2014.
 
ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ Β’ ΣΕ Α’ ΤΑΞΗ»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται μια ασφυκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τους λογιστές. Λόγω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της επίδρασης των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών νόμων:

• τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτιναχτεί, μια κατάσταση που αφορά έντονα και τον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών

• τα εισοδήματα μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων έχουν συρρικνωθεί δραματικά γεγονός που είναι ιδιαίτερα έντονο και στον κλάδο μας.

Επομένως, με τη διαδικασία που έχει αποφασίσει η Κ.Δ. του ΟΕΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης με βάση το νόμο 4152/2013, για την αναβάθμιση των λογιστών από Β’ σε Α’ Τάξη, δηλαδή α) εφαρμογή εξετάσεων, β) εξόφληση όλων των οφειλών ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας μέχρι και το 2012 και εξόφληση όλων των συνδρομών μέχρι και το 2013, αντικειμενικά αποκλείονται χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Απαιτούμε:

• Η Κ.Δ. του ΟΕΕ να πάρει πίσω την απόφαση για την εφαρμογή εξετάσεων για την αναβάθμιση από Β’ σε Α’ Τάξη. Οι λογιστές φοροτέχνες έχουν ήδη “αξιολογηθεί” και “αξιολογούνται” καθημερινά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους. Η ενημέρωση για τις εκάστοτε αλλαγές στη φορολογική και εργατική νομοθεσία είναι αναγκαία για την άσκηση του επαγγέλματος, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης. Το καθήκον της επιμόρφωσης θα έπρεπε να το εκπληρώνουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες με βάση τις εξελίξεις στη νομοθεσία και την τεχνική.

• Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος λόγω οφειλών. Να εφαρμοστεί ρύθμιση οφειλών. Ειδικά για τους άνεργους συναδέλφους να διαγραφούν οι όποιες οφειλές με ευθύνη της Κ.Δ.

• Να μην αποκλείονται οι άνεργοι όταν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε σε περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης και αυξημένης ανεργίας.

• Σε περίπτωση που μερίδα λογιστών φοροτεχνών που δεν έχουν κάνει αίτηση λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνται να δοθεί δεύτερη ευκαιρία και να αναγγελθεί δεύτερος κύκλος σεμιναρίων αναβάθμισης από Β’ σε Α’ Τάξη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο