Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με παρέμβαση του ΣΕΠΕ, αναθεωρήθηκε η διάταξη για την παρακράτηση του 20% στα δικαιώματα - Αναδρομική ισχύς από 1/1/2014

Ο ΣΕΠΕ, με βασικό γνώμονα την υπεράσπιση αφενός μεν των δικαιωμάτων του κλάδου και αφετέρου της δυνατότητας των μελών μας να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε με συντονισμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις την αναθεώρηση της καταστροφικής διάταξης για την παρακράτηση του 20% επί της αξίας των πωλήσεων λογισμικού και υπηρεσιών, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο Ν. 4172/2013.

Στο πλαίσιο αυτό, σχετική τροποποίηση ψηφίστηκε εχθές 30/3/2014 από τη Βουλή.

Στην υποπαράγραφο Δ1 του άρθρου Πρώτου, σημείο 14 του νόμου, ορίζεται ότι στο άρθρο 62 του Ν. 4172/2013 προστίθεται ως εξής νέα παράγραφος 5 που έχει ως εξής:

«5. Τα νομικά πρόσωπα ή οι νομικές οντότητες που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας ή έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λαμβάνουν αμοιβές για δικαιώματα (royalties) σύμφωνα με την περίπτωση γ’ της παραγράφου 1 δεν υπόκεινται σε παρακράτηση νόμου σύμφωνα με το άρθρο 64».

Επίσης, στο σημείο 23 της υποπαραγράφου Δ1 του άρθρου Πρώτου του νόμου, ορίζεται ότι:

«Οι διατάξεις των προηγούμενων περιπτώσεων ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014, εκτός αν ορίζεται σε αυτές διαφορετικά».

Οι επιχειρήσεις του κλάδου είχαν αντιδράσει σφοδρά στην επιβολή της συγκεκριμένης φορολόγησης, εκτιμώντας ότι όχι απλά θα πλήξει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη ρευστότητα τους, ναρκοθετώντας τα επενδυτικά τους πλάνα και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την απασχόληση στον κλάδο, αλλά θα καταστρέψει εντελώς την πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου.


Ετικέτες για αναζήτηση ΚΦΕ ΣΕΠΕ royalties δικαιώματα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο