Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, το τελευταίο δεκαήμερο περίπου, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη καταχώρηση πέντε (5) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ κατά τον έλεγχο δεν επεδείχθησαν τα θεωρημένα στοιχεία της εταιρείας.

· Σε καφετέρια στην Αθήνα, η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η εργασία ενός (1) υπαλλήλου ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκαοκτώ (18) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας (519) ευρώ, καθώς και η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης των τηρούμενων βιβλίων της εταιρείας, των χειρόγραφα εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών αυτού.

Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο διαχειριστής και μέλος της εταιρείας (ημεδαπός 39 ετών), ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

· Σε εστιατόριο στην Αργυρούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Αναψυκτήριο – κυλικείο στον Άλιμο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών, συναλλαγών τους ή παροχής υπηρεσιών.


Ετικέτες για αναζήτηση νομοθεσία έλεγχοι ΙΚΑ ενέργεια ΔΟΥ Ε.Β.Κ.Ν.Π.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο