Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποχαιρετάει ο Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο Υπ. Οικονομικών

Αποχαιρετάει ο Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο Υπ. Οικονομικών

“Βγάλαμε την Ελλάδα από τον τάφο” λέει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας προσθέτοντας πως “κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά τα καταφέραμε”.

“Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών” δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Στουρνάρας. “Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι" τονίζει.

 Μετά απο 21 μήνες στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει έτοιμος να αφήσει το πόστο του. Και μάλλον, σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμη πιο έτοιμος να μην επιστρέψει στο πανεπιστήμιο αλλά να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα.

Σύμφωνα με όσα συζητά με συνεργάτες του, τρεις είναι οι εναλλακτικές που έχει μπροστά του. Η πρώτη είναι η ανάληψη θέσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Η δεύτερη, η ανάληψη ενός καλού χαρτοφυλακίου στην επόμενη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τρίτη, μια θέση βουλευτή Επικρατείας στην προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο ίδιος δεν δείχνει ενθουσιασμένος στην ιδέα να αναλάβει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη αλλά δεν απορρίπτει αυτή την ιδέα. Ταυτόχρονα μιλάει με καλά λόγια για τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος θεωρείται ο πιθανός διάδοχός του στο υπουργείο Οικονομικών.Είναι θέμα του πρωθυπουργού λέει αλλά όταν ερωτάται για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά: “Είναι καλός ο Σταύρος και συνεργαστήκαμε στενά στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα” .


Πηγή newsit
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο