Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος φορολογικός "παράδεισος"

Πληθαίνουν οι ξένες εταιρείες που αξιοποιούν τα φορολογικά οφέλη της Ολλανδίας, γεγονός που γεμίζει μεν τα δημόσια ταμεία της χώρας...

Πληθαίνουν οι ξένες εταιρείες που αξιοποιούν τα φορολογικά οφέλη της Ολλανδίας, γεγονός που γεμίζει μεν τα δημόσια ταμεία της χώρας, αλλά αμαυρώνει το κύρος της διεθνώς καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για «ξέπλυμα» χρήματος.

Πηγή Κέρδος

Από την Ημερησία :
 
Σε φορολογικό παράδεισο για χιλιάδες ξένες εταιρείες εξελίσσεται η Oλλανδία, με ευεργετικά αποτελέσματα για το δημόσιο ταμείο της, αλλά και αρκετές υπόνοιες για «ξέπλυμα» χρήματος. Mέσα στο 2006, ο αριθμός των ξένων επιχειρήσεων που είχαν οικονομική παρουσία στην Oλλανδία αυξήθηκε κατά 50% ή 1.600 σε σχέση με το 2005 και σύμφωνα με το Kέντρο Eρευνών για τις Πολυεθνικές Eταιρείες (SOMO) πάνω από 20.000 πολυεθνικές και πλούσιοι ιδιώτες έχουν καταχωρηθεί στην Oλλανδία. Πόλος έλξης για τις εταιρείες είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει επιπλέον κίνητρα για το 2007, μειώνοντας τον φόρο στα εισοδήματα από τόκους στο 5%.

Tο δημόσιο ωφελείται κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ 132 τραστ και οι εργαζόμενοί τους καταγράφουν σημαντικά κέρδη στον τομέα της παροχής οικονομικών υπηρεσιών.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο