Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. - Συμμετοχή στην κινητοποίηση την Κυριακή 30/3

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   
τηλ. επικ.: 210.3809327

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε Συναδέλφισσα,

Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τους ληστρικούς φορολογικούς νόμους, τα συνεχή χαράτσια, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την κατάργηση του αφορολόγητου, που χτυπάει το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, οδήγησαν χιλιάδες λογιστές στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
   
Είμαστε στο δρόμο γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν στοχεύουν απλά στην οικονομική μας αφαίμαξη, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου για παραπέρα συγκέντρωση των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
   
Όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε στην κινητοποίηση του κλάδου, καθημερινά καλούσαμε τους συναδέλφους στο δρόμο του αγώνα, αποκαλύπτουμε τον υπονομευτικό ρόλο συνδικαλιστικών ηγεσιών τύπου ΠΟΦΕΕ, ΓΕΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, καλούμε σε αλλαγή συσχετισμών σε σωματεία και ενώσεις, ξεκαθαρίζουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να έχει αγωνιστικό πλαίσιο και αρχές που να στηρίζεται στη μαζική συμμετοχή των λογιστών μακριά από αποπροσανατολιστικές πρακτικές τύπου δικαστικών προσφυγών ή εξώδικων.
   
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας που κάνουμε δεν θα καμφθεί με φτιασιδώματα των αντιλαϊκών νόμων (πχ μείωση προστίμων), δε συμμετέχουμε σε «επιτροπές διαβούλευσης». Απαιτούμε να πάρει η κυβέρνηση πίσω το νόμο-έκτρωμα. Έχουμε σταθερές και μόνιμες διεκδικήσεις που έχουν επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι της ανταγωνιστικότητας και της πλουτοκρατίας.      

• Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
• Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Κατάργηση των Ν.4174/2013, Ν.4172/2013, Ν.4223/2013, του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν.4225/2014 (ΑΠΔ)
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
• Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
• Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Προσυγκέντρωση στη 1μ.μ. στην Ομόνοια
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο