Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή:- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του μίνι ασφαλιστικού

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββας Τσιτουρίδης, διαβεβαίωσε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία κρυφή ατζέντα ούτε για αυτή, ούτε για την επόμενη τετραετία για το ασφαλιστικό σύστημα», ότι «οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες για ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα που ....

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββας Τσιτουρίδης, διαβεβαίωσε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία κρυφή ατζέντα ούτε για αυτή, ούτε για την επόμενη τετραετία για το ασφαλιστικό σύστημα», ότι «οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες για ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα που δεν θα θίγει κανένα ασφαλισμένο και θα αποφασιστεί μετά από μακρά διαβούλευση». Παράλληλα, έκανε λόγο για παιχνίδια τρομολαγνείας και ανακρίβειες.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κρύβει τις πραγματικές προθέσεις της αφήνοντας τους «λαγούς» της να σπέρνουν το πανικό, ενώ η υπεύθυνη τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του υπουργού.

«Λέτε ανακρίβειες στην αίθουσα. Δεν δεχόμαστε στη ΝΔ μαθήματα από το ΠΑΣΟΚ που άσκησε μια ανεύθυνη πολιτική και οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι παίζουν το παιχνίδι της τρομολαγνείας αλλά ευτυχώς η κυβέρνηση κρίνεται επί της βάσης αυτών που πράττει και όχι αυτών που εσείς λέτε. Για αυτό θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Τσιτουρίδης, κατά την συζήτηση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάθε φορά που σας ασκείτε κριτική προκαλείτε και αντί να υπερασπίζεστε το νομοθέτημα σας μιλάτε για το κακό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε στις εκλογές. Έκανε λάθη, αυτό το έκριναν οι πολίτες, το χρέος πληρώθηκε. Τα δικά σας χρέη των κουμπάρων να δούμε πότε θα πληρωθούν», απάντησε η κ Δαμανάκη και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε όπως έπρεπε την διαχείριση στους κοινωνικούς εταίρους, το λέω, είναι στην αντιπολίτευση για αυτό, αλλά εσείς είστε τώρα κυβέρνηση, και πρέπει, οφείλεται να βαδίσετε προς τα εμπρός».

«Βεβαίως κριθήκατε και θα ξανακριθείτε και πάλι στις εκλογές με τις ανακρίβειες που λέτε», αντέτεινε ο κ Τσιτουρίδης.

«Ο πολιτικός λογαριασμός είναι αυτός που πληρώνεται στις εκλογές και θα πληρώσετε και το υπόλοιπο του στις επόμενες εκλογές, Όμως τα φέσια τα οικονομικά η κυβέρνηση της ΝΔ τα πληρώνει», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επικριτική ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση για τη διάταξη που αφορούσε ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η ρύθμιση εγκρίθηκε, με τις 133 θετικές ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, ενώ οι 106 βουλευτές της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Απασχόλησης, μετά από σχετική πρόταση του εισηγητή της ΝΔ Νίκου Αγγελόπουλου, απέσυρε την διάταξη που αφορούσε την υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε δήμους άνω των 1.200 κατοίκων. Παρέμεινε έτσι το ισχύον κριτήριο των 2000 κατοίκων σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πάντως ο κ Τσιτούριδης προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές σε ότι αφορά την ασφάλιση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων που έχουν έδρα νησιά. Σύμφωνα με αυτές, αυξάνεται από 8 σε 11 ο αριθμός των δωματίων που πρέπει να κατέχει κάποιος ώστε να υπαχθεί στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ ή στον ΟΓΑ εφόσον είναι λιγότερα τα δωμάτια.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ Τσιτουρίδης, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τις στείρες αντιπαραθέσεις και να συνεισφέρουν, με εποικοδομητικές προτάσεις στο διάλογο, ο οποίος, όπως είπε, θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο