Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΕΕ- Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακοπής εργασιών επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5202252  , FAX: 5202903,  e-mail: [email protected]

                                           
Αθήνα  27  Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές διευκρινίσεις για τα φορολογικά με παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Εφ' όλης της ύλης συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, είχε το απόγευμα το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνο Κόλλια, το Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνο, και το Β΄ Αντιπρόεδρο, Ζώη Κολιό.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα φορολογικά θέματα, που απασχολούν τους λογιστές - φοροτεχνικούς, τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.

Σε σχετικό ερώτημα του Ο.Ε.Ε., ο κύριος Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως τη φετινή χρονιά δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση σε οποιαδήποτε προθεσμία αφορά στην υποβολή, αρχής γενομένης από αύριο, 28 Μαρτίου, τελευταία ημέρα αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών στο TAXISNET.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας έκανε δεκτό το αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για παράταση της προθεσμίας δήλωσης διακοπής εργασιών επιχειρήσεων πέραν του έτους.

Έτσι, η προθεσμία, που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, θα παραταθεί πέραν των δύο μηνών.

Ο κύριος Θεοχάρης εξέφρασε τη στήριξή του στην μόνιμη Επιτροπή Φορολογικών Θεμάτων, που συγκροτείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο, με στόχο την επεξεργασία των αλλαγών σε νόμους και εγκυκλίους και την κατάθεση προτάσεων, καθώς και την εκπόνηση μελέτης, ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους - μέσω και της Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων-, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις ανά τακτά διαστήματα για την ανταλλαγή απόψεων.

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο