Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι το 2020 η ολοκλήρωση του κτηματολογίου - Σε ποιές περιοχές θα γίνει κτηματογράφηση το 2014

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Διαγωνισμο​ύ των 28 Μελετών για την Κτηματογρά​φηση του υπολοίπου της Χώρας
 
Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή του Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα το «Πρακτικό Ι» της Επιτροπής του Διαγωνισμού των 28 Μελετών που δημοπρατήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο για την κτηματογράφηση αντίστοιχων Νομών της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών τα οποία καλύπτουν περίπου το 65% της έκτασης της Ελλάδας.
 
Πρόκειται για την πρώτη φάση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή των υποψηφίων που έχουν τεχνική επάρκεια, διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά και το απαιτούμενο προσωπικό για την υλοποίηση του έργου. Η δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού θα είναι η αποσφράγιση των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές.
 
Στη διαδικασία δημοπράτησης των 28 Μελετών, ενδιαφέρον εκδήλωσαν είκοσι (20) διαγωνιζόμενα σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε μεμονωμένα, ή μέσω συνεργασιών και κοινοπραξιών, που υπέβαλλαν συνολικά 61 προσφορές. Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών προκρίνεται στην επόμενη και τελευταία φάση του διαγωνισμού σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων (19 από τους 20 υποψηφίους).
 
Μετά την παρέλευση του 10ημέρου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή προσφυγών, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσει στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη του τελικού μειοδότη σε κάθε Μελέτη.
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΚΧΑ Α.Ε., δήλωσε :
 
«Σήμερα, έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που πραγματοποιείται στον τομέα του Κτηματολογίου. Οι 28 νέες Μελέτες που δημοπρατήσαμε με το νέο νόμο -που προβλέπει συντομότερη διαγωνιστική διαδικασία- προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Εκτιμούμε ότι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει η συμβασιοποίηση των πρώτων Μελετών. Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να «τρέχουν» μελέτες κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα.
Η χώρα μας χρειάζεται Εθνικό Κτηματολόγιο. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους έλληνες πολίτες  να ολοκληρώσουμε το μεγάλο αυτό έργο μέχρι το 2020. Και αυτό θα κάνουμε.
Το έργο κτηματογράφησης της χώρας μπορεί να αναδειχθεί ως ο καταλύτης που θα σπάσει τα στεγανά προηγούμενων δεκαετιών και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει ανάγκη ο τόπος, με στήριξη των νέων επιχειρήσεων και της καινοτομίας και  δημιουργία τουλάχιστον 12.000 νέων θέσεων εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο