Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μίχαλος: «Στοχευμένες πολιτικές για την μείωση της αδήλωτης εργασίας»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ για τη μάστιγα της «μαύρης» εργασίας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση της αδήλωτης εργασίας, τόνισε πως χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
«Η μαύρη εργασία είναι ένα φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς, στη χώρα μας, όπως προκύπτει κι από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Κατά την άποψή μου, αυτό οφείλεται τόσο στην εξασθένηση των ελέγχων στην αγορά εργασίας, όσο και στην οικονομική κρίση και στην αύξηση της ανεργίας.
 
Είναι ένα εξαιρετικά δυσεπίλυτο πρόβλημα που χρειάζεται στοχευμένες πολιτικές σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας.
 
Η εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια συνολική αναπτυξιακή πολιτική που θα ενδυναμώνει την επιχειρηματικότητα και θα καταργεί όλα τα αντικίνητρα για την παραοικονομία και βέβαια, με μία σαρωτική μεταρρύθμιση στα εργασιακά που θα δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την ασφάλεια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κι επειδή εγώ ποτέ δε μασάω τα λόγια μου, πρωτίστως οι εργοδοτικοί φορείς είναι αυτοί που θα πρέπει να δώσουν τη μάχη για την καταπολέμηση του αντικοινωνικού αυτού φαινομένου κάνοντας μία εκστρατεία για την καταδίκη της ανασφάλιστης εργασίας και την ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων της ασφαλισμένης και ποιοτικής εργασίας», τόνισε ο κ. Μίχαλος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο