Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Λ.-Ε.Ε.Λ.Π.: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο την Πέμπτη 27 Μάρτη στις 6:30μμ

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
Παράρτημα Λογιστών Πειραιά
Κάνιγγος 27, τηλ. 210 3810081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227- ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, Email: [email protected]
W. site:www.eelp.gr, Email: [email protected]

Αθήνα, 24 Μάρτη 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ

Στις 14 Μάρτη έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την αναβάθμιση από Β’ σε Α’ Τάξη. Φέτος για πρώτη φορά το ΟΕΕ, ύστερα από απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Διοίκησης (πλην Πανεπιστημονικής που διαχρονικά έχει σταθεί στο πλευρό των συμφερόντων των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών), θα εφαρμόσει εξετάσεις. Επιπλέον, ζητά την εξόφληση όλων των οφειλών ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας μέχρι και το 2012 και επιπλέον και την εξόφληση οφειλών των συνδρομών μέχρι και το 2013.
Θυμίζουμε ότι οι εξετάσεις (αξιολόγηση) προβλέπονται ήδη από το ν.2515/97 και το ΠΔ.340/98. Οι εξετάσεις όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ μέχρι σήμερα λόγω της διαχρονικής παρέμβασης των σωματείων μας με τη στήριξη των συνεπών δυνάμεων στο φοιτητικό κίνημα. Λόγω αυτής της παρέμβασης ακολουθήθηκε από το ΟΕΕ η “χαλαρή” διαδικασία της παρακολούθησης των σεμιναρίων ως κριτήριο αξιολόγησης για την αναβάθμιση. Είναι διαχρονική η εναντίωσή μας στις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ για δια βίου μάθηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση, αφού σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των μεγάλων επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς εργατικά - επαγγελματικά δικαιώματα και επιστημονική γνώση, που θα πρέπει να πληρώνουν αδρά από την τσέπη τους για κατάρτιση και επανακατάρτιση.
Κατοχύρωση της επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΤΥΧΙΟ και Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. Η προϋπηρεσία να μετράει από τη λήψη του πτυχίου και να υπολογίζεται και ο χρόνος ανεργίας.
Θυμίζουμε ότι στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μας κατοχυρωνόταν πλήρως η επαγγελματική εξέλιξη των λογιστών και βοηθών λογιστών. Όσο λοιπόν, δεν υπογράφεται και στον δικό μας κλάδο ΣΣΕ, τόσο θα ενισχύεται ο ρόλος διαταξικών φορέων τύπου ΟΕΕ (δηλαδή φορέων που συμμετέχουν εργοδότες, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου) που θα δρομολογούν για την πλειοψηφία των εργαζόμενων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων την κατάργηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Θυμίζουμε ότι διαχρονικά είμαστε αντίθετοι στο χαράτσι της ανανέωσης των αδειών. Σήμερα το τονίζουμε ακόμη περισσότερο, αφού σε περίοδο δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών είναι χιλιάδες αυτοί που αδυνατούν να τακτοποιηθούν οικονομικά στο ΟΕΕ και αντικειμενικά αποκλείονται από τη διαδικασία αναβάθμισης.
Η επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα εντάσσεται στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι, άρα και εμείς, από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Δεν είναι προσωρινή, στόχο έχει το ξεπάτωμα και των τελευταίων εργατικών –λαϊκών κατακτήσεων που έχουν απομείνει, το ξεπάτωμα τον αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών για να μπορεί το κεφάλαιο να επενδύει και να κερδοφορεί ανενόχλητο, χωρίς “αγκυλώσεις” και “αναχρονισμούς”.
Η μόνη διέξοδος σε αυτή την επίθεση είναι η οργάνωση στα σωματεία μας και η συλλογική πάλη με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες. Είναι η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, και με όλους τους κλάδους μαζί, από κοινού με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι η κοινή πάλη με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ Β’ ΣΕ Α’ ΤΑΞΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΟΕΕ
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΕ – ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ – ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, Β.ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ
ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης