Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί το γάλα να πωλείται 34% ακριβότερα και τα ΜΗΣΥΦΑ 27,6% ακριβότερα

27 Μάρτιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης».

ShareΝέο μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι οι αλλαγές σε γάλα και φάρμακα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ είναι προς όφελος του καταναλωτή έστειλε με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν μπορεί το γάλα να πωλείται κατά 34% ακριβότερα στη χώρα μας, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν μπορούν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα να είναι κατά 27,6% ακριβότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι, εντός της Βουλής θα παρουσιαστούν μία - μία οι ρυθμίσεις με όλες τους τις λεπτομέρειες, και όλοι οι βουλευτές θα καταλάβουν ότι γίνονται προς όφελος του καταναλωτή.

«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές, είναι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες, η Κυβέρνηση τις προχωρεί και είμαι βέβαιος ότι πολιτικά θα τις πιστωθεί» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις και είναι διατεθειμένη να ακούσει όλες τις απόψεις, όμως είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, επισήμανε και μέσω του ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου της συμφωνίας με την τρόικα την Παρασκευή.

«Η πρόταση των κτηνοτρόφων είναι γάλα ημέρας να ονομαστεί το γάλα των 5 ημερών που υπάρχει σήμερα. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και νομίζω ότι εμείς θα πάμε στη Βουλή με την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Στο τέλος της ημέρας η Βουλή είναι αυτή η οποία αποφασίζει... Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρχει» διαμήνυσε στον Βήμα FM ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς.

Την ίδια ώρα, τα πυρά κυβερνητικών βουλευτών κατά της κυβέρνησης ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη να βάλλει κατά του Κωστή Χατζηδάκη.

Στο μεταξύ, το επίμαχο ζήτημα του φρέσκου γάλατος συζήτησε με κτηνοτρόφους και ειδικά αγελαδοτρόφους, ο επικεφαλής του κόμματος «Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκινώντας την περιοδεία του στους 4 Νομούς της Ηπείρου, δηλώνοντας ότι «η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά κόντεψε να πνιγεί, σε μία κουταλιά γάλα».

Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για την αναστάτωση με το γάλα» δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα πράγματα είναι απλά, τόνισε μεταξύ άλλων, εάν ακούς αυτούς που πρέπει, δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους επιστήμονες και όχι τους γραφειοκράτες των υπουργείων. Η πρόταση μας, συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, είναι συγκεκριμένη, «θα πρέπει στην κάθε συσκευασία του γάλατος να αναγράφεται η προέλευση του, δηλαδή εάν είναι ελληνικό η όχι».

Για την υπόθεση της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλακτος, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.

«Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να μειωθεί η τιμή του γάλακτος και να αρθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών» δήλωσε στο ΑΜΠΕ. «Να μην καταφύγουμε», συνέχισε, «σε ρυθμίσεις που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν νέες στρεβλώσεις και θα πλήξουν τον πρωτογενή τομέα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ειπωθεί νέες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Αλλά κι ο βουλευτής της ΝΔ Τιμολέων Κοψαχείλης, εξέφρασε την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας για το γάλα. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε». Το ζητούμενο, όπως είπε προς το ΑΜΠΕ, είναι η προστασία του παραγωγικού και διατροφικού προτύπου της χώρας και κατά συνέπεια η προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Νωρίτερα σήμερα την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων εξέφρασε με δηλώσεις τους κι ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος.

Πηγή: http://www.skai.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης