Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Π.Ο.Λ. προς το Υπ. Οικονομικών για παράταση υποβολής βεβαιώσεων αποδοχών μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081 - 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ
Web site: pol.org.gr, E_mail: [email protected]

Αθήνα, 26 Μάρτη 2014

Προς τον

1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα
2. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη
ΑΘΗΝΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
2. Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη

ΘΕΜΑ: Παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών για μισθωτούς καθώς και των βεβαιώσεων για ελεύθερους επαγγελματίες

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε στις 28 Μάρτη 2014 (ΠΟΛ.1039/6.2.2014), είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών των αμοιβών που αφορούν τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Λαμβάνοντας υπόψη πως είναι μια επιπλέον καινούργια υποχρέωση και πως τα λογιστήρια των επιχειρήσεων είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένα με την ταυτόχρονη λήξη πολλών υποχρεώσεων περίπου στην ίδια ημερομηνία όπως ΦΠΑ, Μισθοδοσία, ΑΠΔ, ΙΚΑ και πολλά άλλα και σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων λόγω απολύσεων αξιοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους, παρακαλούμε να δοθούν οι παρακάτω παρατάσεις:

α. Για την υποβολή των βεβαιώσεων που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες να παραταθεί έως και 30 Ιούνη 2014 μιας και δεν δημιουργεί πρόβλημα στην υποβολή του Ε1.

β. Για την υποβολή των βεβαιώσεων που αφορούν τους μισθωτούς να δοθεί παράταση μέχρι και 15 Απρίλη 2014. Το γεγονός αυτό δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην υποβολή του Ε1, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες κανένας ασφαλιστικός φορέας δεν έχει αναρτήσει τις βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους.

Θεωρούμε επομένως πως η παράταση που ζητάμε δεν θα καθυστερήσει την έναρξη υποβολής των ΔΦΕ, μιας και η εφαρμογή του TAXIS NET ακόμη πρακτικά δεν λειτουργεί.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Έλσα Ζαμπέτα

Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχάλης Χασιώτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο