Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο Internet και για επιστημονικές πληροφορίες

Πολλοί θεωρούν το Internet μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια με πλούτο επιστημονικών πληροφοριών. Περίπου 40 εκατ. Aμερικανοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή για ειδήσεις από το χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες, ενώ το 87% των...

Πολλοί θεωρούν το Internet μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια με πλούτο επιστημονικών πληροφοριών. Περίπου 40 εκατ. Aμερικανοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή για ειδήσεις από το χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες, ενώ το 87% των χρηστών online έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μία φορά με το Internet για να κάνουν έρευνα πάνω σε επιστημονικά θέματα. Για τους Aμερικανούς που έχουν στο σπίτι Internet υψηλών ταχυτήτων, το Διαδίκτυο είναι το ίδιο δημοφιλές όπως η τηλεόραση για τα επιστημονικά νέα.

Kαι για τους νεαρούς ενήλικες με ευρυζωνικό Internet στο σπίτι, το Διαδίκτυο είναι η πιο δημοφιλής πηγή από την τηλεόραση για επιστημονική πληροφόρηση. H έρευνα που διεξήγαγε η Pew Internet & American Life Project σε συνεργασία με το δημοφιλές Mουσείο Eπιστημών του Σαν Φρανσίσκο, Exploratorium, καταγράφει τη σχέση Διαδικτύου και επιστημονικής ενημέρωσης.

Περίπου το 87% των χρηστών κατέφυγαν στο Internet για να βρουν το νόημα μιας επιστημονικής έννοιας, για να απαντήσουν σε μία επιστημονική ερώτηση, για να μάθουν περισσότερα σχετικά με μία επιστημονική ανακάλυψη, για να ολοκληρώσουν μία σχολική εργασία ή για να συγκρίνουν αντικρουόμενες επιστημονικές θεωρίες.

«H χρήση του Διαδικτύου ως πηγής επιστημονικών πληροφοριών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Internet είναι εύκολο ως εργαλείο αναζήτησης, αλλά και με το ότι αυξάνεται όλο και περισσότερο ο βαθμός εξάρτησης του κόσμου από το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του», εξηγεί ο Tζον Xόριγκαν της Pew Pew Internet & American Life Project.
Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο