Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ - Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 31η Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα,24-03-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ επέκταση και του κλάδους μας, παράλληλα δε να είναι συνεπής στην κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους εμπλεκόμενους φορείς που αποφασίστηκε στην κοινή συνάντηση που έγινε την 23/1/2014 στην Αθήνα αποφάσισε την συμμετοχή της, μαζί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην Πανελλαδική Κινητοποίηση της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και ώρα 12:00, και καλεί τα Μέλη της να δώσουν δυναμικό παρών

Ζητούμε από τα Μέλη μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 31/3/2014 μαζί με τους Επαγγελματοβιοτέχνες. Αυτή την χρονική στιγμή πρέπει να αγωνισθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για να δώσουμε να καταλάβουν οι κυβερνώντες πως δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς καλυπτόμενοι πίσω από τις επιταγές της Τρόικας. Κάθε μέρα που ξημερώνει δεν γνωρίζουμε τι καινούργιο φορολογικό και ασφαλιστικό μέτρο θα μας παρουσίαση η κυβέρνηση. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο κατήφορος της ελληνικής Οικονομίας δεν πρέπει να συνεχιστεί, αλλά να συνειδητοποιήσουν αυτοί που μας κυβερνούν ότι πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή και όχι να προσφεύγουν στην εύκολη συνταγή, με αύξηση των φόρων και μείωση των μισθών και συντάξεων.
Συνάδελφοι ο κόμπος έφθασε στο χτένι, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, τα νέα ημίμετρα που θα ψηφισθούν τις επόμενες μέρες λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι από τις ηθελημένες διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών. Μείωση των υπερβολικών και εξοντωτικών προστίμων του νόμου 4174/2013. Είμαστε αντίθετοι με την λογική της μεθόδου του σαλαμιού που εφαρμόζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Γι αυτό συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί :

• Ζητούμε την συμμετοχή ΟΛΟΥ του Κλάδου μας (Μελών και μη Μελών μας) στην κινητοποίηση της Δευτέρα 31/3/2014.
• Ζητούμε από τον καθένα ξεχωριστά να ενημερώσει κάθε Συνάδελφο που γνωρίζει και να τον πείσει να συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας
• Ζητούμε από το υπουργείο Οικονομικών την πλήρη και ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του άρθρου 19 και των 54 έως 61 άρθρων του 4174/2013
• Ζητούμε την επαναφορά του πεντάμηνου για την υποβολή των δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014
• Ζητούμε να υπάρχει, σύνδεση ποινής και απόκρυψης συναλλαγής σε κάθε περίπτωση που αφορά μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων
• Ζητούμε την Απεμπλοκή των τρίτων προσώπων του άρθρου 60 από την επιβολή προστίμων από τον ΚΦΔ εκτός εάν αποδεδειγμένα προκύψει δόλος
• Ζητούμε την άμεση καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής των Λογιστών –Φοροτεχνικών, ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των συναλλαγών όλου του Υπουργείου Οικονομικών και δεν αποτελεί ένα απλό κλαδικό αίτημα.
• Ζητούμε άμεσα το Υπουργείο να εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο ή τροποποίηση νόμου , σε ποιες, καθοριζόμενες με ακρίβεια, περιπτώσεις επαγγελματικών δραστηριοτήτων διενεργείται παρακράτηση φόρου, δεδομένου ότι οι διατάξεις είναι παντελώς ασαφείς και η προθεσμία για την απόδοση των φόρων λήγει σε λίγες μέρες.
• Ζητούμε να καταργηθεί το πρόστιμο των 10.550 € του άρθρου 2 του Ν.4225/2014, που επιβάλει το ΙΚΑ, όταν δεν συμπεριλαμβάνεται εργαζόμενος στις ΑΠΔ/ΙΚΑ.
• Ζητούμαι τον εξορθολογισμό των υπερβολικών και παράλογων προστίμων της τήρησης ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας για μικρές και τυπικές παραβάσεις και ανθρώπινα λάθη που εύλογα αποδεικνύονται από τον καλόπιστο τρίτο.
• Ζητούμε την Κατάργηση της διάταξης για την εξόφληση τιμολογίων πάνω από 500€ μέσω τραπέζης ή με επιταγές και επαναφορά στο όρια του παλαιού καθεστώτος των 3.000,00 €
• Ζητούμε την κατάργηση όλων των διατάξεων που προβλέπουν την συνυπευθυνότητα του λογιστή-φοροτεχνικού, και την ποινικοποίηση της δουλειάς του.

Συνάδελφοι όλοι μαζί στην πλατεία Κλαυθμώνος την Δευτέρα 31/3/2014 και ώρα 12.00.

Γιατί ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διασφαλίσουμε την καλυτέρευση των συνθηκών του Λειτουργήματος που ασκούμε.
Συγχρόνως δείχνουμε την θέλησή μας να διεκδικήσουμε τα νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος.

Με Συναδελφικούς και Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο