Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Παράταση για την αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών ζητάει και ο βουλευτής Πέλλας

ΑΠΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ:«Ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών  από πολλούς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου του 2014 ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη ΓΓΠΣ, παρέχεται η δυνατότητα σε  όσους επαγγελματίες δεν ασκούν δραστηριότητα πέραν του έτους και πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στις σχετικές εγκυκλίους
(1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19.3.2001,1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21.2.2003 και 1053873/867/ΔΜ/ΠΟΛ.1071/28.5.2009 ), να υποβάλουν δήλωση διακοπής των εργασιών τους μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014.
Είναι όμως βέβαιο, ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες δεν θα προλάβουν μέχρι την ημερομηνία αυτή να προβούν στην αναγκαία  δήλωση διακοπής των εργασιών τους, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως:
•    Ύπαρξη ακινήτων σε εταιρείες που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης, η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαρτίου.
•    Περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν αποβιώσει μέλη εταιρειών και οι κληρονόμοι δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, ώστε να γίνει η διακοπή των εργασιών των εταιρειών αυτών.
•    Περιπτώσεις εταιρειών που ιδρύθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, για τις οποίες δεν είναι εύκολο να εξευρεθεί η δημοσίευση της συστάσεώς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλωθεί η λύση τους στο ΓΕΜΗ ( Γενικό Εμπορικό Μητρώο ).
•    Κάθε πιθανός συνδυασμός των παραπάνω περιπτώσεων, όπως και άλλων.
Οι συνέπειες για τους επαγγελματίες αυτούς θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αφού θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να χρωστούν στον ΟΑΕΕ υπέρογκα ποσά , τα οποία θ’ αδυνατούν ν’ αποπληρώσουν. Είναι ακόμη πιθανό, ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαδικασία συνταξιοδότησης, ενώ οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα παραμείνουν ανασφάλιστοι. Επιπλέον, τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν θα είναι δυσανάλογα της οικονομικής τους δυνατότητας, γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνικούς τριγμούς. Επίσης φορολογικά θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος υποχρεώσεων λόγω μη υποβολής φορολογικών εγγράφων για διάστημα για το οποίο δεν παρουσίαζαν καμία απολύτως κίνηση στα βιβλία και στοιχεία των επιχειρήσεων τους.
Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν, συμμεριζόμενος τους παραπάνω λόγους, θα λάβει απόφαση με την οποία θα δίνει παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να  μπορέσουν να υποβάλουν δήλωση διακοπής εργασιών χωρίς συνέπειες;
Ο Ερωτών


        Γιώργος Καρασμάνης
        Βουλευτής Πέλλας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο