Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ΕΕ θα καταργήσει τους έμμεσους φόρους στηνς Ελλάδα και άλλες επτά χώρες

Τη σταδιακή κατάργηση έως το 2010 όλων των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χώρας μας και άλλα επτά ακόμη κράτη - μέλη της ΕΕ στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η ΕΕ οι έμμεσοι αυτοί φόροι δημιουργούν διακρίσεις, ....

Τη σταδιακή κατάργηση έως το 2010 όλων των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χώρας μας και άλλα επτά ακόμη κράτη - μέλη της ΕΕ στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η ΕΕ οι έμμεσοι αυτοί φόροι δημιουργούν διακρίσεις, διπλές φορολογίες και ανισότητες, οι οποίες δημιουργούν εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων.


Σημειώνεται ότι οι φόροι αυτοί εξακολουθούν να επιβάλλονται σε επτά κράτη - μέλη (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία) και σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής η σταδιακή κατάργηση των έμμεσων φόρων θα γίνει σε δύο στάδια: Σε πρώτη φάση οι έμμεσοι φόροι θα μειωθούν κατά 0,5% έως το 2008 για να ακολουθήσει η σταδιακή κατάργησή τους έως το 2010, ενώ απώτερος στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι έμμεσοι φόροι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλους ανάλογους φόρους.

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΕΕ ο αρμόδιος για τη φορολογία Επίτροπος κ. Λάζλο Κόβακς υπογράμμισε ότι οι έμμεσοι φόροι στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ΕΕ και η κατάργησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Επιτροπής για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τόνωσης της ανάπτυξης.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο