Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και το ποσό της οφειλής. Συγκεκριμένα με εφάπαξ καταβολή μηδενίζονται οι προσαυξήσεις ανεξαρτήτως ποσού. Για ποσά έως 5.000 ευρώ σε 24 δόσεις προβλέπεται απαλλαγή του 80% των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ, από 5.001 έως 10.000 ευρώ σε 48 δόσεις, με απαλλαγή του 50% των προσαυξήσεων, από 10.001 έως 20.000 ευρώ σε 72 δόσεις με απαλλαγή του 30% των προσαυξήσεων και τέλος για πάνω από 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις με απαλλαγή του 10% των προσαυξήσεων.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου επίσης περιλαμβάνεται επίσης ο περιορισμός του χρόνου απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών σε ένα μήνα πριν τις εκλογές αντί για δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ρύθμιση που επί της ουσίας απελευθερώνει τις απολύσεις όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα μεταφερθούν σε άλλη θέση. Εξάλλου, οι εκλογικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν και για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενόψει των εποχικών θερινών αναγκών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια, τις ανάγκες συμβασιούχων για τη φροντίδα βρεφών, νηπίων κ.α.) και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου προκειμένου να μην ανακοπεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Επίσης διευρύνονται οι δυνατότητες αποσπάσεων και μετατάξεων υπαλλήλων π.χ. από δήμο σε δήμο που έως τώρα δεν επιτρεπόταν. Τέλος εισάγει ρύθμιση βάσει της οποίας οι αιρετοί θα τίθενται σε αργία μόνο μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου για πλημμελήματα και για την περίπτωση των κακουργημάτων μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό.

Πηγή: Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο