Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίδομα 500-1.000€ για οικογένειες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Μετά τα 32 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθούν σε 64.065 ένστολους, ετοιμάζονται και οι λίστες με τους 940.000 δικαιούχους πολίτες που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης αξίας 500 εκατ ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την διανομή 525 εκατ ευρώ σε 1 εκατ πολίτες.

Πέραν των ενστόλων, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει εφάπαξ το Μάιο στο πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους ανέργους και άλλες ευπαθείς ομάδες κλπ

Σύμφωνα με πληροφορίες:

• η κυβέρνηση εξετάζει επίδομα που θα ξεκινά από 500 ευρώ για ανέργους και θα αυξάνεται για εγγάμους και για κάθε τέκνο έως ποσό που μπορεί να προσεγγίσει τα 1.000 ευρώ.

• Το εισοδηματικό κριτήριο είναι αρκετά χαμηλό. Προς το παρόν, συζητείται για οικογένεια με 2 παιδιά ετήσιο εισόδημα το πολύ έως 10.000 ευρώ

Ποιοι θα είναι όμως οι 940.000 πολίτες. Θα είναι:

• Χαμηλοσυνταξιούχοι

• Χαμηλόμισθοι

• Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

• Άλλες ευπαθείς ομάδες

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το εισόδημα του 2012 αλλά και μία σειρά από άλλα στοιχεία που αναζητούνται για να αποφευχθεί η διανομή μερίσματος στους φοροφυγάδες:

• Περιουσία, με πρόταση να αναφέρει ως προυπόθεση να μην υπάρχει 2η κατοικία.

• Καταθέσεις

• Οικογενειακή κατάσταση

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τα επιδόματα

«Τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα για να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι», ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης που έλαβε χώρα στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα λεφτά για την καταβολή των επιδομάτων έχουν διασφαλιστεί και πριν την έλευση των δόσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προέλθουν και την ρευστότητα που δίνουν τα διαθέσιμα ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του ελληνικού δημοσίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις ενώ σήμερα θα υπάρχουν και νέα στοιχεία από αρμόδιες υπηρεσίες για τον αριθμό των δικαιούχων.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο