Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημιουργία 600 θέσεων εργασίας από τη συμφωνία της ZTE Hellas με την COSCO

Συντηρούν το success story με τη συμφωνία ZTE-COSCO

Την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ZTE Hellas Telecommunications S.A. με την COSCO, χαιρέτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Η συμφωνία των δύο κινεζικών κολοσσών υπεγράφη σήμερα παρουσία του κ. Σαμαρά και αφορά τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης.

Η συμφωνία της ZTE με τη COSCO αναμένεται να δημιουργήσει 600 θέσεις εργασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς η επόμενη φάση περιλαμβάνει τη δημιουργία κατασκευαστικού κέντρο. Ο κ. Σαμαράς  ευχήθηκε αυτό να μετεξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης και ευχαρίστησε την ηγεσία της ΖΤΕ διότι, όπως είπε, ο λόγος του προέδρου ήταν «σπαθί όπως και ο δικός μας». Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι τέτοιες επενδύσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία παραμένει πρώτο ζήτημα στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός  τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα και μπορεί να γίνει διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα ολοκληρώνει τις υποδομές της, οι οποίες μπορούν να φέρουν επενδύσεις και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

«Το λιμάνι του Πειραιά θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα»

Ο κινέζος πρέσβης Τζου Σιαολί έκανε «επίθεση φιλίας» στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι πρέπει να εξετασθούν ευρύτερες συνέργιες μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Σιαολί σημείωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει εξαιρετική γεωγραφική θέση, υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και δυναμικούς τομείς στην οικονομία. Μάλιστα τόνισε ότι οι δύο οικονομίες είναι αλληλοσυμπληρωματικές και μπορούν από κοινού να αναπτύξουν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

«Έχω ένα όνειρο. Ονειρεύομαι τις Cosco, ZTE και HUAWEI να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Ένα άλλο όνειρο είναι ένα κινεζικό πολιτιστικό κέντρο στη χώρα σας.  Ένα τρίτο όνειρο είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα να γίνουν πιο ανοιχτά σε κινέζους φοιτητές», υπογράμμισε ο κ Σιαολί.

Ο κινέζος πρέσβης πρόσθεσε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί στον τουρισμό με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα, την αρχαιολογία όπου έλληνες και κινέζοι θα πραγματοποιούν από κοινού έρευνες, αλλά και στην αεροπορία με απευθείας συνδέσεις μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων των δύο χωρών. Μάλιστα ο κ. Σιαολί απήγγειλε  στα αγγλικά τους στίχους του τραγουδιού «Τα Παιδιά Του Πειραιά», σημειώνοντας ότι «δεν έχω βρει άλλο λιμάνι που να με τρελαίνει όσο ο Πειραιάς».

Στον κινέζο πρέσβη απάντησε ο κ Σαμαράς σημειώνοντας ότι «το όνειρο του πρέσβη είναι και δικό μας όνειρο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΖΤΕ Τζου Τζαιφένκ, ο οποίος σημείωσε ότι το κέντρο της ΖΤΕ στον Πειραιά θα εξυπηρετεί αρχικά 13 χώρες της Ευρώπης και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες επτά της ευρύτερης περιοχής.

Το σχέδιο εξειδίκευσε ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας για τα Βαλκάνια Γ. Αγγελής, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος του οράματος της εταιρείας και η χρήση του κέντρου της εταιρείας στον Πειραιά  θα αλλάξει το μοντέλο διανομής της εταιρείας στην Ευρώπη. Το επόμενο βήμα σημείωσε είναι η δημιουργία ενός κέντρου επισκευών στον Πειραιά το οποίο θα είναι το όγδοο της εταιρείας στην Ευρώπη. Η επένδυση της ΖΤΕ θα έχει πενταετή ορίζοντα ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι της ΖΤΕ και της Cosco υπέγραψαν παρουσία του πρωθυπουργού τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο γενικός διευθυντής της PTC κάπτεν Φου Τσενγκιού δήλωσε ότι η επένδυση θα καταστήσει τον Πειραιά ακόμα μεγαλύτερη πύλη για το διεθνές εμπόριο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη βοήθειά της στην υλοποίηση της επένδυσης.

Πηγή http://www.sofokleousin.gr


Ετικέτες για αναζήτηση επενδύσεις logistics Logistics Σαμαράς Cosco


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο