Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: Επισφαλής ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών

Απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ.

Επισφαλή χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δεδομένων των επιπτώσεών της στην αγορά ακινήτων.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι «η έλλειψη αντιπροσωπευτικού δείγματος αγοραπωλησιών, όπως σε κανονικές συνθήκες της αγοράς, όπου οι τιμές διέπονται από τον κανόνα της αγοράς και της ζήτησης, δεν επιτρέπει την προσέγγιση των πραγματικών αξιών των ακινήτων και τον προσδιορισμό νέων περισσότερο αξιόπιστων Αντικειμενικών Αξιών». Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα εξετασθεί το θέμα της αναμόρφωσης του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με γνώμονα την προσφορότητα, την αναλογικότητα καθώς και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους».

Το έγγραφο του κ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου με την οποία ζητούσε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε τιμές που προσομοιάζουν τις σημερινές πραγματικές. Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται και σε απάντηση του Όλι Ρεν, σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή, σύμφωνα με την οποία «οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016». Γι’ αυτό και ο κ. Παναγιωτόπουλος καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ποια είναι η θέση του απέναντι στην εκτίμηση του κ. Ρεν ότι η αναμόρφωση του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών δεν μπορεί να προκύψει έως το 2016.

«Το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να λάβει θέση επί των σχολίων ή απόψεων που αποδίδονται σε αξιωματούχους των ευρωπαϊκών οργάνων ή τα όποια σχετικά δημοσιεύματα, καθώς οι θέσεις της χώρας μας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας ότι «η εκτελούμενη οικονομική πολιτική χαράσσεται από την κυβέρνηση, εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι πραγματικές συνθήκες στην ελληνική οικονομία και η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας, αλλά πρωτίστως με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».Πηγή: newsbeast.gr


Ετικέτες για αναζήτηση αντικειμενικές Στουρνάρας


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο