Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος εκβιασμός από το Ε.Τ.Ε.Α. για την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας

Με νέα εγκύκλιο  αρ. πρωτ.: 20447/8557/011/19.3.2014 του ΕΤΕΑ ορίζονται τα εξής :

Με το σχετικό έγγραφό μας σας ενημερώσαμε ότι από 13.03.2014 λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΤΕΑ www.etea.gov.gr εφαρμογή για την αποστολή ηλεκτρονικών αρχείων, με τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφάλιση των εργαζομένων στα τ. Ταμεία του ιδιωτικού τομέα (Τομείς του τ. ΤΕΑΙΤ). Προφανώς, δια της ανωτέρω εφαρμογής και διαδικασίας μπορούν να υλοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΕΤΕΑ, όπως ο έλεγχος και η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας των εργοδοτών.

Κατόπιν τούτων, από 19.03.2014 και εφεξής, η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας καθώς και ο έλεγχος των εργοδοτών για το χρονικό διάστημα μέχρι 30.11.2013 θα διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΤΕΑ, δια της αποστολής των προβλεπόμενων καταστάσεων και παραστατικών υπό μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, βάσει των προδιαγραφών που έχουν καθοριστεί, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση www.etea.gov.gr.

Δηλαδή κάθε εργοδότης:

- που αιτείται ασφαλιστικής ενημερότητας, υποχρεούται να αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΤΕΑ σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, τις μισθοδοτικές καταστάσεις και τα παραστατικά πληρωμών που απαιτούνται.


- υποχρεούται να αποστείλει στο ΕΤΕΑ σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, όλες τις προβλεπόμενες καταστάσεις και παραστατικά που θα ζητηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΤΕΑ, προκειμένου αυτές να προβούν στους αναγκαίο έλεγχο.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιακών μονάδων για την άμεση, πιστή και πλήρη εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


H υποβολή των ηλεκτρονικών αρχείων που αμέσως θα σπεύσουμε να στείλουμε, (χωρίς καμία καθυστέρηση) γίνεται από εδώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο