Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαμαράς: «Έως το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2008-2009»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, έδωσε χθες το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς, θέτοντας ταυτόχρονα τέσσερις στόχους για τη αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, έθεσε ως βασική προτεραιότητα και κεντρικό στόχο τη περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, πέραν του ΦΠΑ στην εστίαση, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνέχεια της ανάκαμψης, ενώ ως επόμενους στόχους έθεσε την περαιτέρω μείωση του ενεργειακού κόστους, την αποκατάσταση της ρευστότητας και την παροχή χρηματοδότησης με χαμηλά επιτόκια στις επιχειρήσεις, καθώς και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο Aντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός πρέπει να είναι «το 50% του ΑΕΠ της χώρας να βγαίνει από τις εξαγωγές και τον τουρισμό», ενώ υπογράμμισε πως η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων πρέπει να αρχίσει σταδιακά ώστε να μη διακυβευτούν τα πλεονάσματα, σημειώνοντας, ωστόσο, πως στόχος του είναι 15% flat tax και της μείωσης του ΦΠΑ. «Η προσπάθεια δεν τελείωσε», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα μια ανταγωνιστική και σύγχρονη χώρα» και προέβλεψε ότι «έως το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2008-2009».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των έως τώρα ξένων επενδύσεων λέγοντας ότι σε 18 μήνες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και είναι σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, οι οποίες όπως είπε θα αποδώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα ΣΔΙΤ 2,5 δισ. ευρώ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Την ανάγκη να μετατραπούν οι εξαγωγές σε στρατηγική επιλογή των επιχειρήσεων και της χώρας συνολικά επισήμαναν οι εξαγωγείς και υπογράμμισαν ότι χρειάζεται να αποκατασταθεί άμεσα η ρευστότητα, να μειωθούν οι φόροι και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή προϊόντων στο εξωτερικό, ώστε να διατηρηθεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρ. Μεγάλου δήλωσε πως πολύ σύντομα οι τράπεζες θα είναι σε καλύτερη θέση για να χρηματοδοτήσουν τις υγιείς επιχειρήσεις.

πηγή Ημερησία


Ετικέτες για αναζήτηση γραφειοκρατία ΑΕΠ εξαγωγές Σαμαράς ΣΔΙΤ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο