Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενιαία φορολογική βάση για κέρδη επιχειρήσεων προωθεί η ΕΕ

Mέσα σε πέντε χρόνια οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Eνωσης, χρησιμοποιώντας ενιαία βάση για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών, δήλωσε ο επίτροπος Φορολογικών Υποθέσεων....

Mέσα σε πέντε χρόνια οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Eνωσης, χρησιμοποιώντας ενιαία βάση για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών, δήλωσε ο επίτροπος Φορολογικών Υποθέσεων. Ο Λάζλο Κόβακς δήλωσε ότι ελπίζει στις αρχές του 2008 να είναι έτοιμη μια νομοθετική πρόταση, η οποία θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ το 2011, εφόσον την υποστηρίξουν πλήρως τα κράτη - μέλη.
Η Γερμανία, που αναλαμβάνει τον Ιανουάριο την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε. υποστηρίζει το έργο και έχει δεσμευθεί να το προωθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της. Ο Ούγγρος επίτροπος δήλωσε ότι τα 18 από τα 25 μέλη της Ε.Ε. έχουν υποδεχτεί με ενθουσιασμό ή «επιφυλακτική» υποστήριξη το έργο, όπως επίσης και η Βουλγαρία και η Ρουμανία που θα ενταχθούν το νέο έτος. Ο κ. Κόβακς τόνισε ότι το σχέδιο δεν θα εφαρμοστεί σε μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες θα μπορούν να κρατήσουν το εθνικό φορολογικό σύστημα.

Ορισμένες πάντως χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, αναμένεται να ασκήσουν το δικαίωμα «μη συμμετοχής» στο νέο σύστημα, καθώς θεωρούν ότι υπονομεύει τα εθνικά φορολογικά συμφέροντα. Επίσης, χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως η Εσθονία και η Σλοβακία, ενδέχεται να επιλέξουν να μείνουν εκτός συστήματος.

Εφόσον ορισμένα μέλη της Ε.Ε. αποφασίσουν να μη συμμετέχουν στο σχέδιο, τα υπόλοιπα θα το προωθήσουν μέσω ενός μηχανισμού «συμφωνημένης συνεργασίας», που θα δημιουργήσει ομάδα κρατών τα οποία θα έχουν κοινό σύστημα φορολογικής συνεργασίας.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο