Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Υπ. Οικ. - Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι 500 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου - Δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Σχετικά με δημοσιεύματα της Κυριακής περί «1.700 χαμένων υποθέσεων»


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 Νίκης 5-7
 10180 Αθήνα
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
 Fax: 210-3332559
 e-mail: [email protected]

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου

 Σχετικά με δημοσιεύματα της Κυριακής περί 1.700 χαμένων υποθέσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει:

Πράγματι υπάρχει η διασταύρωση η οποία περιγράφεται και η οποία, διενεργούμενη  στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλάνου καταπολέμησης φοροδιαφυγής, είχε στοχεύσει 1.747 υποθέσεις.

Οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

Οι υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν (από τα ειδικά συνεργεία, τα ΔΕΚ και τώρα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) ανέρχονται σε πάνω από 500. Αυτές, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο. Έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωράει τον έλεγχο ακόμη 300 τέτοιων υποθέσεων, με σκοπό την γρηγορότερη δυνατή ολοκλήρωσή τους.

Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων.

Συνεπώς, δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων, που από την φύση τους είναι πολύπλοκοι και σχετικά χρονοβόροι σε σχέση με άλλες πιο απλές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η εστίαση της Γ.Γ.Δ.Ε. στον έλεγχο των αδήλωτων εισοδημάτων είναι δεδομένη και θα ενταθεί όσο ο καιρός περνάει.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΔΕ ΚΕΦΟΜΕΠ διασταυρώσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο