Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύγκλιση για ασφαλιστικές εισφορές, χάσμα για απολύσεις στο Δημόσιο με τρόικα

Σύγκλιση για ασφαλιστικές εισφορές, χάσμα για απολύσεις στο Δημόσιο με τρόικα

Πλήρης διαφωνία για τις ομαδικές απολύσεις και σημαντική σύγκλιση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το θεσμό των τριετιών ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης του υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας που διήρκησε 5,5 ώρες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «η όποια συζήτηση πλέον ολοκληρώθηκε». Αναφορικά με τα τρία σημαντικότερα θέματα του υπουργείου, ο ίδιος παράγοντας υποστήριξε:

1.      Στο θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% «είμαστε πάρα πολύ κοντά». Η ελληνική πλευρά προβλέπει τη μείωση κατά 2,9% από τις εργοδοτικές εισφορές και κατά 1% από τους εργαζόμενους, ενώ η μείωση θα γίνει άπαξ από τον Ιούλιο.

2.      «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» αναφορικά με το θέμα των τριετιών. «Ο θεσμός διατηρείται» συμπλήρωσε και δήλωσε ότι «κοιτάζουμε μόνο κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους». Επί της ουσίας εξετάζεται η μείωση του κόστους των τριετιών για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ για όλους τους υπόλοιπους το καθεστώς παραμένει ως έχει.

3.      Στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων «δεν υπάρχει σύγκλιση» σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας. «Εχουν άλλη προσέγγιση και εμείς παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και τα επιχειρήματά μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι «συνεχίζουμε με τη δική μας θέση».
  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση σχετικά με το εάν στο τελικό κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τα παραπάνω, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου απάντησε πως «η λογική λέει, όχι».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο