Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απάτη–μαμούθ σε νοσοκομεία από υπερκοστολογήσεις άνω του 241%

Απάτη-μαμούθ σε βάρος πάνω από 100 ελληνικών δημοσίων νοσοκομείων με υπερκοστολογήσεις, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ιατρικών ειδών που ξεπερνούσαν το 241% φέρεται να είχε στήσει ένας 55χρονος επιχειρηματίας ο οποίος ήδη συνελήφθη, προκαλώντας ζημία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο ελληνικό δημόσιο για δυο χρόνια που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα αιμοστατικό που αγοράστηκε από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ φέρεται να πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ!!!

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα τουλάχιστον ενός μήνα, η οποία ξεκίνησε με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, και ολοκληρώθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, οι οποίοι ξεσκονίζουν τα στοιχεία καθώς εκτιμάται ότι στην υπόθεση ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας "είχε βοήθεια από μέσα", γεγονός που σημαίνει ότι υπό έρευνα τίθενται τουλάχιστον 100 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή διοικήσεις νοσοκομείων και αρμόδιοι υπάλληλου για τις προμήθειες των νοσοκομείων. Την αστραπιαία επιχείρηση εκτέλεσε η οικονομική αστυνομία, η οποία πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα βοήθεια στους εισαγγελείς και προχώρησε στη σύλληψη του επιχειρηματία σε πολυτελές συγκρότημα μεζονετών στη Γλυφάδα, ενώ στο γκαράζ υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Φεράρι αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Πλαστά τιμολόγια 30 εκατ. ευρώ

 Σύμφωνα με την κατηγορία, ο επιχειρηματίας και οι τυχόν συνεργοί του, έχουν διαπράξει 4 κακουργήματα και ειδικότερα:

-Κατάρτιση πλαστών και εικονικών τιμολογίων
-απόκρυψη εισοδημάτων - φοροδιαφυγή
-ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
-απάτη.

Όλα τα αδικήματα διώκονται με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται κατά πληροφορίες ότι από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 ο επιχειρηματίας και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες, (π.χ Ευαγγελισμός, Θριάσειο, Παίδων Πεντέλη, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο κλπ σε όλη την Ελλάδα) πως τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί από κυπριακή εταιρία στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και πως έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του(!!!)....Στην πραγματικότητα - λέει το κατηγορητήριο- "τα ιατρικά είδη δεν είχαν αγοραστεί με την μεσολάβηση της κυπριακής εταιρίας, η οποία συστάθηκε μόνο και μόνο για να έχει μοναδικό πελάτη την εταιρία του κατηγορούμενου, αλλά απευθείας από τις προμηθεύτριες εταιρίες του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος αγόραζε τα ιατρικά είδη σε τιμές 241% χαμηλότερη από αυτή που εμφάνιζε στα τιμολόγια - δήθεν-αγοράς από την κυπριακή εταιρία".

Χαρακτηριστικό είναι ότι η οικονομική αστυνομία, φέρεται να βρήκε στον υπολογιστή του έναν σκληρό δίσκο όπου υπάρχουν όλα τα τιμολόγια σε ψηφιακή μορφή και ειδικό λογισμικό που έκανε τις υπερ-τιμολογήσεις. Εντοπίστηκαν δε σύμφωνα με πληροφορίες 380 τιμολόγια που θεωρούνται πλαστά και εικονικά, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για τις "αγορές των ιατρικών ειδών από την Κυπριακή εταιρία", τα οποία υπολογίζονται ότι κόστισαν στον ίδιο μόλις 8,5 εκατομμύρια(!!!).

Μερίσματα κερδών

 Χαρακτηριστικό κατά τις αρχές είναι ότι τα ..."κέρδη" του εμφανίζονταν ως εταιρικά και ο ίδιος πως δεν είχε περιουσία, αλλά εμπλούτιζε τη ζωή του με Φεράρι και άλλες πολυτέλειες. Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πως εισέπραττε μέρισμα κερδών από την εταιρία του π.χ το 2008 - 3,5 εκατομμ., το 2009 6,5 εκατομ, και το 2010 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο