Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΦΕΕ - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ 30-11-06

Δόθηκε στην Δημοσιότητα το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή προς ψήφιση. Η παράγραφος 5 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Οι επιτηδευματίες του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84 Α’), που εκδίδουν τα στοιχεία του Κώδικα αυτού με μηχανογραφικό τρόπο ....

 

Προς :

Δ. Σ των Ενώσεων-Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αντιπροσώπους Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

 

Κοινοποίηση:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

 

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006

 

 

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες ,

 

Δόθηκε στην Δημοσιότητα το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή προς ψήφιση.

 

Η παράγραφος 5 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

 

«5. Οι επιτηδευματίες του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84 Α’), που εκδίδουν τα στοιχεία του Κώδικα αυτού με μηχανογραφικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή υποχρεούνται για την διασφάλιση των ηλεκτρονικών δεδομένων αυτών στη χρήση Ειδικών Ηλεκτρονικών Ασφαλών Διατάξεων Σήμανσης του νόμου αυτού. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται προαιρετικά και για τα βιβλία του Κώδικα αυτού που τηρούνται με μηχανογραφικό τρόπο.»

 

Πρώτη η Ομοσπονδία μας πριν από οποιανδήποτε άλλον, ενημέρωσε και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους Φορείς (Αρμόδια επιτροπή Οικονομικού Επιμελητηρίου, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια ,Βουλευτές, κλπ)    για τους κινδύνους που έκρυβε η παραπάνω διάταξη, τόσο για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τον κλάδο μας. Οι ενέργειες μας στο θέμα αυτό στέφθηκαν τελικά με επιτυχία και  έτσι στην διάταξη προστέθηκε η προαιρετικότητα .

 

Συνάδελφοι προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο του κλάδου,  και πιστεύουμε ότι,  όσο ο κλάδος συσπειρώνεται και αποκτά ενιαία φωνή τόσο περισσότερα θα τα  καταφέρνουμε.

 

                           

  Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

     Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

                                                         

   Παπαδόπουλος Νικόλαος                                                    Πανίδης Αβραάμ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο